[]

2. el araba alırken dikkat edilecekler & 2. el araba alma kılavuzu

merhabalar,

2. el araba alırken dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? markaya göre "şu markada şuna dikkat edilmeli, şu markanın motoru 300 bin km gider şununki 400 bin km gider, bunun parçası pahalıdır bunun parçası ucuzdur vs tarzı bir kılavuz var mı bildiğiniz?

alınacak araç aynı zamanda acemilik döneminde kullanılacak, belki tavsiyeleriniz için önemlidir bu detay..

teşekkürler şimdiden cevaplar için.

 
Valla galericilerden uzak dur, başkasına güvenme iyice araştır, içine sineni al. Ha bir de kazası var mı yok mu sorgulat, boyalı olup olmadığına bak.
www.eksisozluk.com

  • apc  (23.07.10 16:17:54) 
aldığın markanın servisine götürüp bir muayene ettir. sadece kayıtlarına bakma, 100 lira gibi bir ücret karşılığında sana rapor vereceklerdir. yaşlı bir araba alacaksan japonları tercih et.


  • gary ridgway  (23.07.10 18:02:25) 
acemilik için küçük arabalar tavsiye edilir en çok da opel corsa, volkswagen polo

kapılar çamurluklar boyalı olabilir. acemilik sürecinde boyasız olsa bile sizden kaynaklanan küçük hasarlar nedeniyle boyanması kuvvetle muhtemel olacağından boyasız alıp ekstradan bir iki bin lira fazla vermeye gerek yok. ama kaput kesinlikle boyasız olmalı.

apc arkadaşın da dediği gibi galeri işine girme...


kilometresi 60.000in altında olursa cilllop olur. piyasası olan bir araç olsun rahat satarsınız (mesela corsa, polo, atıyorum büyük arabalarda da megane corolla gibi...)

mümkün olduğunca yeni model olsun

çin malı arabalara girmeyin...

arabayı aldığınızda kesinlikle servise gösterin motor şanzıman ve boya durumunu... çünkü piyasa çok aşırı miktarda üç kağıtçı dolu...

km olarak yüksek alacaksanız bmw, mercedes, vw, opel, volvo gibi yani taş gibi araba almak önemli...

şimdilik aklıma gelenler bu kadar...
  • istanbul beyefendisi  (23.07.10 18:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.