Giriş
(3)

İşsizlik artıyor

artıküyeolmakistiyorum
Duyuruda bugün iki tane işsizlik duyurusu açıldı. Bizim şirket 3 aya yayarak 300+ kişi çıkardı. Eksiklerini hiç hissetmedik bir işe yaramiyorlardi herhalde. Gözüme kestirdigim 5-6 kişi daha var sadece bizim katta. Sizin oralarda durum nasıl?İşsiz kalırsanız planınız var mı?
Duyuruda bugün iki tane işsizlik duyurusu açıldı.
Bizim şirket 3 aya yayarak 300+ kişi çıkardı. Eksiklerini hiç hissetmedik bir işe yaramiyorlardi herhalde. Gözüme kestirdigim 5-6 kişi daha var sadece bizim katta.

Sizin oralarda durum nasıl?
İşsiz kalırsanız planınız var mı?
0
artıküyeolmakistiyorum
(2 saat)
biz de yakın zamanda 150+ personel çıkardık.Kaç senelik genel müdürü işten çıkardık. Onlarca şube kapattık. İstanbul'daki bir sermaye grubunun İzmir'de çalışan personellerinden 100'e yakınının çıkış işlemleri yakın bir arkadaşıma yaptırıldı. Şirket yemekleri, kutlamalar her şey iptal edildi bu sene.
+1
loch ness
(2 saat)
ben de bu akşam işimi kaybettim şeklinde bir duyuru oluşturdum. alternatif arayışlara girdim. bizde bir süredir işler iyi değildi. yatırım alamıyorduk. giden arkadaşlar olmuş ve yerlerine kimse gelmemişti. ben böyle bir şey olacağını tahmin ediyordum ama biraz da benim kişisel durumlarım benim işten çıkarılmamı hızlandırdı. bizimki abd merkezli bir startuptı. ne abd'den ne türkiye'den yatırımcı bulamıyor noktasına gelmiştik. fullstack ve mobile/web front-end developer pozisyonundaydım ben.

yakınlarımın çalıştığı otomotiv sektöründeki iki ayrı fabrikada aylardır işçiler çıkarılıyor. o fabrikalardan birinde öncelik çıkmak isteyenleri çıkardılar, sonra fazla izin kullanan/sorun çıkaran işçiler gitti, en sonunda iyi/kötü ayrımı yapmaksızın bir kıyıma gidildi. diğer fabrikada 10 - 15 yıldır çalıştığı için görece yüksek maaşlı çalışanları çıkarıp yerlerine asgari ücret verecekleri elemanlar alarak bir yenileme yapıldı.

global bir daralma olduğu söyleniyor ve bunu görebiliyoruz.

ben biraz birikim yapıp bir süre kendimi idare edecek kadar kenara koymuştum ama evlilik/düğün iptali, başka şehre taşınma, tekrar bir araya gelme falan gibi bir sürü kişisel şeyler yüzünden o birikim de ciddi şekilde zarar gördü ve işsizlik 3-4 ayrı aştığı takdirde sıkıntı çekmeye başlayacağım.
+2
biseysorcaktim
(1 saat)
şirketler tarafında bütçe kesintileri çok ağır. biri genel merkezde sıcak su yok artık, soğukluğu azıcık kesilecek kadar ısıtıyorlar muslukları dedi (q3 cirosu hayvan gibi net kar gösteriyordu halbuki). vakıflar ve iştiraklerinde de mobing aldı başını gidiyor, 10+ yıllık herkesi yıldırmak için yapmadıkları kalmadı. giden gitti, yenileri inanılmaz niteliksiz geliyor, artık tek düşünülen ucuz çalışan.

sesimi hiç çıkarmıyorum, hiç olmadığım kadar sakin ve temassız iş yapıyorum. en az bir yıl daha bu gerekiyor, ya da kesin iş bulup gitmem lazım. işsiz kalırsam haftaya patlarım.
+1
klassno
(45 dk)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.