Giriş
(9)

Bu yasama ozeniyor musunuz ? Japonya

die fetten jahre sind vorbei
https://youtube.com/shorts/jmXnoeCSrcE?si=gmHHszD20CkdrzbPSoru baslikta.
youtube.com

Soru baslikta.
+1
die fetten jahre sind vorbei
(13 saat)
tabiki özeniyorum. asıl bunların okuldaki miniklerine yemek hazırlama sistemleri var, hayran kalırsın. çok seviyorum ben bu çekikleri ya, gözkapaklarıyla gurur duyuyorum.
-1
Bir sıcak el uzanır tutmasam olmaz
(12 saat)
Yok valla çok abartı
0
arbre
(12 saat)
nein. kültür meselesi.
0
gurur
(11 saat)
bizim muhitte de kollektif bilinc buna yakindir saniyorum. Kollektif bilincin pratige dokuldugunu gormek gercekten guzel.

Tr'de ortak bilinc, ortak fayda falan mumkun degil. Cevre temizligi, trafik vs. hicbir konuda ortak hareket edilmiyor... Bir cok insan, %50'den fazlasi kamusal alanda "once ben" mottosuyla hareket ediyor. Kurallari esnetmek toplumsal olarak kabul goruyior.

isin kotusu; arabasini kaldirima park eden adam, yaya haklarini cignediginin farkinda ama gene de devam ediyor.

Bir de benim analayamadigim, TR'de savas gibi konularda bile milli beraberlik varken, kamusal alanda neden kollektif bilinc yok?
+1
thetruenorthstrongandfree1
(11 saat)
evet. japonya'da tokyo haric tercihen kücük bir sehirde 3-4 yil yasamak isterdim. daha uzun degil ama gidip kültürü tanimak, gezmek, ögrenmek baya ilginc olurdu.
+2
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(10 saat)
ben özeniyorum. kitap gibi ülke.
+1
error522
(10 saat)
Ben konuya farklı bir açıdan yaklaşacağım. Japonya'nın politikası işsizliği mümkün olduğunca azaltmak üzerine. Japon hükümeti "100 milyon çalışan el ele." gibi mottolar yumurtluyor. Herkes çalışacak, genç de emekli de, seksenlik nine de. Bu insanlara iş yaratmak lazım. Orada kaç görevli sadece o iş için bekliyor görüyorsunuz. Bizdeki gibi 2-3 kişinin işini tek kişi yapmıyor. Hizmet sektöründe her yaştan çalışan insan var. Amaç insana değer değil aslında. İnsana değer hizmet sektöründe bu kadar kişiyi yığmanın/çalıştırmanın sonucu.
0
gnosis
(1 saat)
@Gmosis; aslında bir anlamda da insana değer veriliyor. Bu insanları işsizliğe terkedip inzivaya çekilmekten kurtarıyor, yaş kaç olursa olsun sosyal hayata katıp üretime dahil ediyor, gibi gözlemledim.

Ayrıca yaşlıların da iş hayatına sosyalliğe dahil edilmesi kültürel devamlılığı da sağlıyor. Bence çok değerli bir durum bu.
0
love and trust
(28 dk)
@love and trust Öyle de düşünülebilir. Bizim şikayet ettiğimiz emekli maaşının yetmemesi durumu onlarda da var. Çalışmak zorundalar. En azından çalışacak iş bulabiliyorlar. Emekli olayım, maaşımla geçinip biraz da gezeyim hayali olanlar için kötü, ben ölene kadar çalışmak istiyorum diyenler için ideal bir yer.
0
gnosis
(9 dk)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.