Giriş
(7)

40 yaşında İngilizce gelişimi mümkün mü?

benaslindayohum
Temel seviye var. Hazırlık okunmuş lisede.Çalışmak için çok fazla zamanı yok. Ama ayırabilir de.Amaç çok iyi derecede İngilizce bilen eleman arayan iş yerlerine girmek, çalışmak.
Temel seviye var. Hazırlık okunmuş lisede.
Çalışmak için çok fazla zamanı yok. Ama ayırabilir de.
Amaç çok iyi derecede İngilizce bilen eleman arayan iş yerlerine girmek, çalışmak.
+2
benaslindayohum
(01.11.25)
mumkun tabi. bol bol ingilizce tuketim.

old school ogrenciyseniz bolca ceviri, daha yeni nesil ogrenciyseniz bol okuma/dinleme ve kendi kendinize ingilicce sacmalama. nasil yeni seyler ogrenebildiginizin farkindaysaniz ingilizce ogrenmek cok kolay.
0
klassno
(01.11.25)
bence mümkün. ama hem çalışmak için zaman ayırmanız gerekecek, hem de toplamda da zaman geçecek. devamlılık çok önemli. atıyorum her gün 1 saat ayırsanız, bir kaç sene sonra çok iyi derecede ingilizce isteyen işlere girersiniz.
0
co2s2
(01.11.25)
Bir sıcak el uzanır tutmasam olmaz
(01.11.25)
halen çözemedim. devamlılık olamıyor.
0
mikahakkinen
(01.11.25)
Yaşla İngilizce öğrenme arasında bir bağlantı yok. Zekâ ve çalışma varsa öğrenilebilir. İş hayatı da buna bağlı. Çok kötü konuşan insan da var. Uçuk bir şey değil.
-4
arbre
(01.11.25)
Zaten zamane sorunu devamlılık. Ne diyor tayyip: istikraaarr.
0
Bir sıcak el uzanır tutmasam olmaz
(01.11.25)
Uzun suredir farkli nicklerle duyurudayim. Bu tur sorulari periyodik olarak, birkac ayda bir bazen yilda bir soran bazi kullanicilar var. Sorular sunlar oluyor genelde:

kilo verebilir miyim?
kas yapabilir miyim?
kariyer degistirebilir miyim?
dil ogrenebilir miyim?
Yurt disinda is bulabilir miyim?

Sorularin tamaminin cevabi "evet".

Bu tur seyleri yapabilmek icin kararli ve disiplinli olmak gerekiyor. Benim gozlemime gore, buralara bu tur sorulari yazanlar genellikle yapamiyorlar :)

Bu sorulari onaylanmak ve guvende hissetmek icin soruyorlar. Soru sorduklarinda aldiklari yaparsin edersin cevaplari ile kaygilarini azaltiyorlar.

Genelde kimse bilgi aramiyor farkettiyseniz. Herkes onaylanmak, yaparsin, edersin cevabi almak pesinde.

Bu tur dil ogrenmek, kilo vermek gibi seylerin ustesinden gelecek olanlar genelde daha spesifik sorular soruyorlar. Mesela anlamadiklari bir ingilizce kavram ya da diyetle ilgili bir seyler gibi...
+2
thetruenorthstrongandfree1
(01.11.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.