Giriş
(11)

Sevgiliyle Her Gün Görüşmek

carnalflower
5 aylık bir ilişkide evli gibi yaşadığım bir kız arkadaşım var. Çoğunlukla onun evinde buluşuyoruz. Her ne kadar o hissettirmese de acaba yalnız kalmaya mı ihtiyacı var, her gün görüşmekten sıkılmış olabilir mi diye düşünüyorum. Bana kalsa her gün gitmek isterim. Sizce bu konuda nasıl yoklamalıyım a
5 aylık bir ilişkide evli gibi yaşadığım bir kız arkadaşım var. Çoğunlukla onun evinde buluşuyoruz. Her ne kadar o hissettirmese de acaba yalnız kalmaya mı ihtiyacı var, her gün görüşmekten sıkılmış olabilir mi diye düşünüyorum. Bana kalsa her gün gitmek isterim. Sizce bu konuda nasıl yoklamalıyım ağzını? Sormadan böyle devam mı etmeli? Soracaksam da nasıl bir görüşme ritüeli önerirsiniz. Onun görüşmek isteyince beni çağırması mıdır doğal olan?
0
carnalflower
(30.10.25)
sevgilimle komşuyuz. baya aynı mahallede komşuyuz. önceden de aynı iş yerinde çalışıyorduk öyle tanışmıştık. yani 24 saat beraberlik söz konusu neredeyse.

ben kadınım.

hep onun evindeyiz 2 yıldır. benim evde kediler olduğu için huylanıyor pek gelmek istemiyor, ben de zaten evimi sürekli toplamak zor geldiğinden pek çağırmıyorum. yine de gelirse kapıdan çevirmiyorum tabii.

ben de yalnız geçirilen zamanı çok severim. her gün de evine gitmiyorum zaten kedilerim var onları hep bırakamam. o bana istediğin zaman gel, aramana sormana yazmana gerek yok dedi. anahtarını da verdi. kafama göre gidiyorum baya.

ben yine de bazen soruyorum, geleyim mi diye. o da kızıyor sorma gel diyor. ben de diyorum ki "belki yalnız kalmaya ihtiyacın vardır belki bi işin vardır". o da diyor ki yok gel.

sen de direkt bu konuyu aç. "canım her gün sendeyiz darlanıyor musun? bana kalırsa ben hep görüşelim isterim ama sen de evde yalnız kalmak istersen biraz belki gün belirleyebiliriz veya başka bir çözüm bulabiliriz." diyebilirsin.
+1
art cat chocolate
(30.10.25)
Her ilişkinin dinamiği farklı ama bence sende ve erkeklerde şöyle bir sorun var, reddedilme ve ayrılık anksiyetesi yüzünden kendini ifade edemiyorsun

Karşındakine rahatça ben bunları bunları severim bunlardan bunlardan da hoşlanmam demek yerine ifade etmekten kaçınıp çoğu şeyi halı altına süpürme eğilimindesin

Birbirine uygun olmayan çiftler ayrılma cesaretini göstermeyince ilerde işler daha da karışıyor

Size ayrılın demiyorum :) kişisel isteklerinizi rahatça ifade edebilin
0
grimavi
(30.10.25)
Daralan, darlanan insan bir şekilde belli eder bence. 5 ay uzun bir süre değil. Bir problem olduğunu sanmıyorum. Çok aklınıza takılıyorsa da yanlış anlaşılmayacak düzgün cümlelerle ifade edin.
0
yadigar
(30.10.25)
valla ben karımı bile her gün görmek istemiyorum. her gün görüşmek sıkıcı haftada 1 2.
0
mikahakkinen
(30.10.25)
Erkek tartışmasız sıkılır. Her gün nedir ya?
0
luluki
(30.10.25)
somut bir veri üzerinden böyle bir şey söylemiyorsanız, çok kafaya takılacak bir şey yok bence. ama bunu açık açık konuşmakta da herhangi bir problem olduğunu sanmıyorum ben.
0
co2s2
(30.10.25)
ben olsam normalde 5 gün gidiyosam bu hafta 3 gün giderim, diğer günler neden gelmedin diye sorarsa işim vardı, vsvs derim. baktım gelmemi istiyor gibi bir tavır takınırsa gelmediğime üzülürse devam ederim yine gitmeye. ama tepki vermezse haftada 3-4 güne indiririm gitme olayını.
0
Sadece soruyorum
(30.10.25)
Dümdüz bir insan olarak aynı bize sorduğun gibi gider kendisine de sorardım. "Ben sana her gün bile gelsem sıkılmam, seninleyken mutlu oluyorum ama kendi kendine de vakit geçirmek istiyor olabilirsin, şayet böyle bir durum varsa bunu da normal karşılarım" benzeri bir konuşma yapardım.

Sadece soruyorum'un dediği gibi yaparsan kız "carnalflower neden 5 gün gelirken 3 gün gelmeye başladı?" diye düşünebilir. Bu sefer o kafasında kurar, acaba benden sıkıldı mı, söylemiyor mu, işim var dedi ama ne işi var acaba diyerek. Belki de üzerine gitmek gibi olmasın diye sormaz bile ama içten içe kafaya takar. Sen aaa bak neden az geliyorsun diye sormadı, tepki vermedi o zaman ben haftada 3 gün gideyim madem artık dersin🙈 Dümdüz konuşun gitsin işte hayatı zorlaştırmayın 🙈
0
kullanicadi
(30.10.25)
evet haklısın böyle düşünmemiştim. ama dümdüz sorunca da "canım ben sıkılıyorum 3 gün gel yeter" diyemez ki o zaman da ayıp olur diye düşünüp gerçek düşüncesini saklayabilir.
0
Sadece soruyorum
(31.10.25)
Bu bence tamamen kültür farkı. Benim yetiştiğim ailede tamamen açık iletişim var, birbirimizle herşeyi konuşarak veya tartışarak anlaşabiliyoruz, en kötü anlaşamadığımız konusunda anlaşıyoruz.
Eşimin ailesindeyse sürekli bir “ayıp olur” durumu söz konusu, aile içinde bile birbirlerine “ayıp olur, alınır” diye açık açık konuşmuyorlar. Ama sonuçta bence daha ayıp oluyor. Şöyle bir örnek vereyim, “gelmeyin, evde yokuz” demek yerine “gelmeyin dersek ayıp olur, gelme diyemeyiz” diyorlar ama insanlar geliyor ki bunlar evde yok. Bence bu daha ayıp mesela.
O yüzden karşı tarafın bu konudaki alışkanlığı ve kültürü önemli.
0
physcos physcos
(31.10.25)
Sorunuz bu değil ama fikir vermesi açısından söylüyorum.
Eşimi haftanın 8 günü görsem sıkılmam.
Demem o ki; kişiden kişiye değişir.
İletişim kurmakta fayda var.
0
kumandanim
(31.10.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.