[]

insan kaynakları neden bekletir ?
bir şirkete iş görüşmesine gittim. yönetici kişi, insan kaynaklarının mülakatı sonrası olumlu değerlendirme gelmesi halinde işe başlayabileceğimi iletti. hatta ve hatta insan kaynaklarına olumlu görüş bildireceğini söyledi (pozisyon itibariyle oyalayıcı konuşma gereği duyacak biri değil, olumsuzsa direkt söyleyebilecek konumda). üzerinden yaklaşık 2 ay geçti. ik tarafından ne bir aranma ne bir mail yok. sevgili ik’da çalışan arkadaşlar, elbette sektör ve kurum politikaları farklı olabilir ama genel hatlarıyla neden oluyor bu ?

Ik kafasina gore hareket edemez. Pozisyon kapanmistir veya daha iyi aday cikmistir o alinmistir. Maalesef turkiyede geribildirim maili atilmaz
- Kittie
(06.08.25 15:02:16)

ik'da çalışmıyorum ancak benzer bir durumla karşılaşmıştım. her şey olumlu geçmişti ve en son güvenlik soruşturması yapılacağını bunun da biraz uzun süreceğini söylemişlerdi. 1 ay geçti ve ses seda yoktu. ben de direkt ik'yı aradım ve başka tekliflerin de olduğunu, kararı bir an önce vermelerini rica ettim.
ertesi gün aradılar ve olumlu sonuçlandı. sizin case'inizde 2 ay gerçekten çok uzun süre. bence bir an önce arayıp durumu sorun.
ertesi gün aradılar ve olumlu sonuçlandı. sizin case'inizde 2 ay gerçekten çok uzun süre. bence bir an önce arayıp durumu sorun.
- elektr10
(06.08.25 15:04:15)

genellikle ik'lar sen kendini mutlu hisset diye bunları söyler. işe alınmamışsın geçmiş olsun.
- koela
(06.08.25 15:19:13)

olumsuz olmayabilir. elektr10 'in dediği gibi arayıp sorabilirsin.
- merhum
(06.08.25 16:17:17)

Olumsuz olması ihtimali yüksek. Daha düşük maaşla çalışan bulmuşlardır ya da İK unutmuştur, başkasını işe almışlardır. Hatta başkasını almamış ama pozisyon hala boşken yöneticisine "Arıyoruz X Bey/Hanım. Henüz birini bulamadık" diyor olabilirler. Arayıp bilgi isteyebilirsin. İK işte... Çok da beklenti içinde olmamak lazım.
- nawar
(06.08.25 17:06:44)

Pozisyon itibariyle her türlü kolpa çekebilecek bir durımda biri de olabilir.
- sanal hayvan
(07.08.25 06:08:33)
1