[]

VPS / Cloud PC

Merhaba Sevgili Duyuruseverler,

Ofis işlerime cep telefonumda / tabletten / herhangi başka bir bilgisayarda da ulaşabilmek gibi bir isteğim var.

Ulaştığım belgelerin çoğunu kullanmak için özel uygulamalar kurmak gerekiyor. Yani sadece dosyalara erişmek için google drive veya benzeri bir şey kullanmam yetmiyor.

Bununla ilgili kendi bilgisayarımı server'a mı dönüştürsem diye düşünürken karşıma bu VPS / Cloud PC hizmetleri çıktı.

Biraz baktım ama benim ihtiyacımı hangisi karşılar, hangi hizmet sunuculardan kimi seçmek gerekir bilemedim. Bilen anlayan varsa diye buraya sormak istedim.

Windows üzerinde 50 gb harddisk, 8 gb ram bana yeter diye düşünüyorum. İstediğim zaman bağlanıp, işimi halleder, çıkarım.

Önemli bir diğer husus ise buraya yedeklediğim bilgilerin gizli kalması, bu bilgilere başka kimse tarafından erişilememesi.

Bunlara uygun hangi hizmet sağlayıcıdan, hangi hizmeti seçmeliyim?

Şimdiden teşekkür ederim. (Tikler gelecek)

 
vps ya da cloud gereksiz maliyet doğurur ve gizlilik kısmı ise soru işareti.

bir tane ana bilgisayar belirleyin buna teamviver ya da anydesk ile bağlanıp kullanın.
aynı zamanda dosyaları da drive ile senktronize ederseniz, hem yedeklenmiş olur hem de bazı dosyaları telefondan kontrol edebilirsiniz.
  • duyuruuser  (01.07.25 13:35:46) 
cloud = başkasının bilgisayarı.

öyle bir hassasiyetiniz varsa statik ip alıp veya dinamik dns kullanarak kendi bilgisayarınıza bağlanın.
  • inheritance  (01.07.25 13:49:09) 
bence bilgi guvenligi acisindan en rahat ve kolay cozum iss'ten parasini verip statik ip almak. yalniz rdp'yi direkt olarak disariya acmamak lazim. makineye openvpn server veya wireguard server kurulmali. uzaktan erisilecegi zaman vpn baglantisi kurulup ondan sonra rdp yapilmali.


  • arakaali  (01.07.25 22:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.