[]

Full remote işten full ofise geçiş

Mevcutta full remote çalışılan bir işten full ofis teklifini kabul etmek için motivasyonunuz ne olurdu? Para kısmı tamam ama hergün ümraniyeden tuzlaya gitmeyi hala normalleştiremiyorum. Bir yanımda artık full remote işi elbet günün birinde bitecek şimdi tam zamanı diyor.




 
baya bi ekstra para vermeleri lazim.
giydigin kiyafet, onun ütüsü, yola harcadigin zaman... bir sürü negatif sey var...

ama full remote un eksisi de izolasyon ve soft skillerin körelmesi.

hibrit en iyisi o yüzden. hic home office yapmama sebepleri neymis? yobaz bir sirket gibi duruyor. herkes hibrit yapiyor....
  • sonsuz  (23.05.25 02:04:51) 
Full remote istisna haline gelmeye başladı ne yazık ki, bütün şirketler ufak ufak haftada 2 ya da 3 gün ofise çağırıyor... Tam anlamıyla 5 gün ofise dönülmesi en azından her sektör için zor. Bence bu esneklik mesela IT gibi sektörlerde görece uzun bir süre kalacak.

Sizin durumunuzda ben olsam ciddi bir motivasyona ihtiyaç duyardım; para konusu tabi önemli ama işin kendisinin ya da geleceğe dair sunduğu potansiyelin de olması lazım. Evden çalışmanın rahatlığına alıştıktan sonra 5 gün boyunca trafikte, toplu taşımada vakit kaybetmek gerçekten çok zor gelir.
  • salihdt  (23.05.25 04:51:50) 
ümraniye tuzla arası bence makul bi mesafe. tahmini 1 saat sürer diye düşünüyorum.
istanbul'da ulaşım için bir saat çok normal bir süre.
yolda dinleyebileceğiniz bir sürü podcast ve içerik var.
  • duyuruuser  (23.05.25 09:00:06) 
Soruya cevap: hiçbir unsur tam zamanlı ofis çalışmasına geçmek için beni motive edemez.

Hiçbir şirketin benzer bir pozisyonda aldığın maaşın 2-3 katını verecek hali yok. O nedenle para kısmını eliyorum.

Kariyerden de geçiyorum, yükseldikçe sorumluluk çok artıyor kendini gece gündüz işine adamak zorunda kalıyorsun. Tatilde bile aranıyorsun yeri geliyor uzaktan bağlanıp çalışmak durumundasın. Yükseldikçe işin de tehlikeye giriyor, üst yönetim değişince hemen gönderiliyorsun. (Beyaz yaka hırslarım sıfır düzeyinde olduğundan biraz taraflı yazmış olabilirim.)

Tam zamanlı ofis demek sadece 40-45-50 saati ofiste geçirmek değil; Ümraniye-Tuzla senaryosunda her sabah 07:00'de kalkmak, eve en erken 20:00 de yorgun argın gelebilmek, günde en az 3 saati trafikte geçirmek, akşamları yapabildiğin aktivitelerden tamamen kopmak (spor, sahilde ve yeşil alanlarda yürüyüş, yüzme, eş-dost-komşu ile görüşme vs.), gün içinde halledebildiğin işleri halledememek (banka, market vs.) ve daha fazlası demek. Bu kadar artıyı silip götürecek ve hayatıma yeni eksiler getirecek bir sürecin karşılığı nasıl bir para olabilir ki. 5-10 sene bu şekilde çalışıp beni zengin edebilecekse eyvallah. Onun dışında Allah yazdıysa bozsun.

2025 ile ofis konusunda bir baskı oluşmaya başladı bu doğru. IT'de genel olarak 5 gün değil de haftada 1-2 gün bazı yerlerde 3 gün gelin şeklinde baskı var. Bence bu şekilde artık kalıcılık sağlandı. Tam zamanlı ofise çağıran kurum sayısı çok az. Bana bu tip iş önerileri geldiğinde gereken tepkiyi gösteriyorum, siz de böyle yapın ki bu çalışma özgürlüğü elimizden alınmasın.
  • Lethe  (23.05.25 09:06:05 ~ 09:19:50) 
Bundan 3 ay önce full remote bir işe başladım, ucundan sistem uzmanıyım, işin içine girince planlı/plansız outage'lerı kritik sorunları bildiren bir şablonu mail listelerine atmaktan ibaret olduğunu gördüm, bildiğin mail atıyorsun yani, bunu yapan kişilere de sistem uzmanı title'ı vermişler, sorunları çözen tarafta bile değilsin, sadece toplantıya giriyorsun, dinliyorsun ve mail atıyorsun, dünya çapında şirket bu arada, başka yerden teklif geldi full ofis, istifa edip geçtim.

İş görüşmesine girip anlatsam gülerler bana dedim, sözde sistem uzmanısın ama dist. list bulup şablon editleyip bir de survey linki ekliyorsun, vardiya da vardı ve tatil, bayram vs nöbetçi oluyorsun

Benim hala meslek tutkum var, olmasa bırakmazdım, sizin motivasyonunuz farklı olabilir.
  • devorgilla the gunslinger  (23.05.25 09:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.