[]

Öğretmen olan veya eğitim konusuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar

Dostlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var.
Küçük bir Avrupa şehrinde bir süre kalmamız gerekti. Bu süreçte ilkokul birinci sınıfa başlayan bir çocuğumuz da bizimle olacak. Ancak bazı zorluklar var:
• Ortak bir dil yok,
• İngilizce eğitim verilmiyor,
• Eğitim, yerel halkın konuştuğu dilde ve Kiril alfabesiyle yapılıyor.

Bu şartlar altında çocuğun orada eğitime adapte olması neredeyse imkânsız gibi görünüyor. Acaba Türkiye’de açıköğretim ilkokulu gibi bir sistem var mı? Böylece çocuk uzaktan 1. sınıfa başlayabilir, biz Türkiye’ye dönünce de örgün eğitime kaldığı yerden devam edebilir mi?
Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan varsa çok sevinirim.

 
ataması olmayan bir ilkokul öğretmeni bulursanız.

uzaktan günde 2-3 saat özel ders şeklinde birşeyler yapılabilir.

internette ders ablası gibi aramalar yapabilirsiniz.
  • demirKamil  (30.04.25 18:43:56) 
Çocuğun dil problemi yoksa Kiril falan demem orada başlatırdım ben olsam.
Öğrenilecek şeyler üç aşağı beş yukarı aynı.
Kiril olayı da atla deve değil.
İlkokulda bence verilecek eğitimden ziyade işin sosyalleşme kısmı önemli. Ev ortamında o sosyalleşme olmaz. Geri kalır.
  • Mirket  (30.04.25 19:27:48) 
açık olarak ortaokul var. 6 aydan kısa bir süreyse canınızı sıkmayın. kreşe gitmiştir az buçuk tanıyodur harfleri. siz bildiğiniz yöntemle harf birleştirme yaptırın. uzaktan öğretecek birini bulabilirsiniz. eninde sonunda bütün çocuklar okuyor. en geç ikinci dönem okumaya geçiyor. süre uzunsa 1 senesi heba olmasın bulunduğunuz yerde başlasın.


  • oyokbuyoknevar  (30.04.25 19:33:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.