[]

ABD Vizesi Yenileme

Selam arkadaşlar,

Daha önceden ABD vizesi olan ve bitmiş bir pasaport için yenileme prosedürü başlattık. Konsolosluk pasaportla beraber evlilik cüzdanı, DS160 formu vb. belgeler talep etti. PTT üzerinden kargo ile yolladık.

Belgeleri 15 Nisan'da kargoya verdik, ertesi gün bir yetkili teslim almış. Halen haber çıkmadı. Konsolosluğun web sitesine login olduğumuzda "Belgeleri Gönder" statüsünde görünüyor, yani konsolosluk işleme almamış gibi.

Bugün 4. haftaya girdik, ne zamana tekrardan belgeleri alabiliriz fikri/deneyimi olan var mı?

 
çok uzun zaman geçmiş, işleme alındı gibi bir şey yazması gerekiyordu teslim alındıysa.
bir mail atmanızı tavsiye ederim.

deneyim olarak da, kuzenlerime başvurmuştuk 1 haftada gelmişti pasaportları geri...
  • artci sarsinti  (08.05.24 17:57:28) 
@artci sarsinti bu hafta dönüş oldu vize basılmış ve PTT'ye iletilmiş teslim alabileceğiz.

Ayrıca vize bekleme sürelerine dair bir sayfa keşfettim, bu aralar mülakatsız vize verilmesi süresini 30 takvim günü olarak gösteriyorlar. Bizim de 25 gün kadar sürmüş oldu Merak edenler için bulunsun.
  • Lethe  (10.05.24 12:04:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.