[]

Babama "anjiyo başlangıcı" teşhisi koyuldu, tecrübe edenlerden tavsiye?

Merhabalar

70 yaşındaki babama "anjiyo başlangıcı" teşhisi koyulmuş birkaç saat önce, ben şehir dışındayım, tam da anlayamadım telefonda. Omuzundaki bir ağrı için gitmişti doktora.

Anladığım kadarıyla doktor "acelesi yok ama ileride yapılması gerekir" şeklinde olduğunu da belirtmiş.

Bunun raporları e-nabız'da "tahlillerim" altında vs. vardır değil mi? Gidince incelemek veya özel bir hastanede başka bir doktora göstermek için.

Dedem ve amcam kalpten vefat ettiler, bu yüzden biraz korktum ilk duyduğumda.

Bu "anjiyo" süreci nasıl işliyor tam olarak, tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi?

 
Bir şeyleri yanlış anlamışsınız. E nabıza bakıp sonra sorun bence.

Büyük ihtimalle korkulacak bir durum yok. Sakin olun.

Geçmiş olsun.
  • Mirket  (02.05.24 22:14:15) 
Anjiyo bir hastalık değil, damar içine bir tel sokmak suretiyle damae içi görüntüleme tekniği, bir tetkik yani. Anjiyo başlangıcı diye bir teşhis olamaz ki?


  • muhayyer divan  (03.05.24 00:09:03) 
Maalesef bu konuda baya deneyimliyiz. Hemen aciklamaya calisayim. Anjiyo baslangici diye teshis olmaz +1 oncelikle.
Bu bir goruntuleme teknigi ama tam olarak akciger grafisi gibi degil. Doktor damarlari goruntulemek icin bunu kullanir ve kapali damarlari ilacla acmaya calisir varsa. Yine anjiyoyla acildi ifadesi kullanilir bazen ama aslinda anjiyoyla goruntulenir ve ilac yardimiyla acilir. Bazen de ilac yetersizdir ve stent takilir yine anjiyo sirasinda.
Ailede kalp var ve baban 70 yasinda. Omzuna agri girmis falan. Bence iyi bir kardiyolog bi anjiyoya alalim der aslinda neden ileride gerekebilir demisler onu anlamadim.
  • Kittie  (03.05.24 07:11:58) 
iş arkadaşımın babası aynı şikayetle gitmişti doktora, dün anjiyo oldu. iki de stent takılmış. bu gün de taburcu olacak, durumu da gayet iyiymiş. 80e yakın yaşı. korkulacak bir şey yok bence sizin düşündüğünüz kadar. ama tabi ki gecikmemek adına başka bir doktora daha görünsün.


  • elorelia  (03.05.24 09:11:02 ~ 09:11:17) 
"anjiyo başlangıcı" diye bir teşhis olmaz +1, anjiyo bir görüntüleme tekniğidir. röntgen başlangıcı gibi bir şey sizin dediğiniz.

muhtemelen yanlış anladınız. testler yapıldı, büyük ihitimalle efor çekildi, "kalp yetmezliği başlangıcı, damar tıkanıklığı başlangıcı" vs gibi bir teşhis kondu. anjiyo ile teşhis edilir ama buna şimdilik gerek yok, kontrolleri aksatmayın denildi.

anjiyoya şimdilik gerek yok denildiğine göre şu anda ciddi bir şey yok. anjiyonun ne olduğunu arkadaşlar yazmış.
  • kibritsuyu  (03.05.24 09:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.