[]

"sülaleler evleniyor" olayı nedir ?

ekşide evlenecek kişiye sorulacak başlıklarında dikkatimi çeken bir konuya yoğunluk var: "kişiler değil sülaleler evleniyorsa uzaklaşın" gibi.

sülaleden maksat, anne-babası mı yoksa daha da mı ötesi ?

akraba ilişkileri çok kuvvetli olmayan biri olarak meseleyi hayal etmekte güçlük çekiyorum. evliler biraz açıklayabilir mi ?

 
Türkiye'de feodal yapı halen devam etmekte.
Bazı yörelerin insanlarında, örneğin kuzenin yaa evde sıkıldım deyip gelip teklifsizce 3 ay-4 ay kalması gayet olası.

Bu tarz akraba bağlılıklarında sana çok uzak gelen bir akrabanın sorununu her an kucağında bulabiliyorsun.

Söylediğin başlığı okumadım ama sanırım kastedilen bu.

Senin akraba bağın kuvvetli olmayabilir ama eş adayı kişisini seçerken onun ne düşündüğüne bakman lazım.

Evden çıkmayan baldız ile arabanın anahtarına ortak kayınbirader, sen yazlık satın alınca 'Artık bizim yazlık sorunumuz kalmadı.' diyen bacanak detayları da var tabi.

Durdukça aklıma geliyor. Büyük şehirde yaşıyorsan memleketteki akrabaların otel masrafını sıfırladın demektir. Gezmeye gelenini hertür masrafı sana ait olmak üzere gezdirmeye, üniversite hastanesine gelmiş olanı, getirip götürmeye memursun.

Mesela kız çerkez ise, 7 göbek uzak akrabasının düğününe veya cenazesine gitmeye mecbursun. Arada 500 kilometre olması ya da pandemi olması mazeret olamaz.
  • Mirket  (25.04.24 12:57:52 ~ 13:31:23) 
Bir kişiyle evleniyorsun, evlendikten sonra akrabaları sende (annesi, dayısı, amcası) misafirliğe gelip 3 ay kalıyor. Yaz tatili oluyor, çocuğuyla beraber altı kişi geliyorlar mesela, üç ay sendeler. Öyle düşün.


  • hayirsiz  (25.04.24 13:18:41) 
@Mirket, @hayirsiz korkunc seyler anlatiyorsunuz. hakikaten garip.


  • WithWorth  (25.04.24 13:23:44) 
zamaninda dedem, buyuksehirde evli ve 3 cocuklu teyzeme konu komsu o sehre giden varsa adresini verirmis, sabah kapiyi calip gelip kalan cok olurmus teyzeme, teyzemin esi sabirli adammis. o zaman internet, otel filan yokmus bu sekilde ama yine de bence delilik. vefat etmeden once anlatmisti. annem bunlari gormus olacak ki, iki tarafada restini cekmisti ama bu tarz seyler var yani.


  • kassiopeia  (25.04.24 13:55:26) 
bence orda kastedilen konaklama degil, akrabalarin evlilik, ciftle ilgili konulara mudahil olma ihtimali. kuzenin soyle bir problemi var enistesi yardimci ol. dedeyi hastaneye goturcen vs..


  • buenosdias  (25.04.24 15:42:48) 
@WithWorth,

@buenosdias haklı, öyle bir durum da var.

Örneğin ben evden çalıştığım için bir günü geçen yatılı akraba kabul etmiyorum. Sırf gelip iki ay kalamıyorlar diye geniş aileden dışlanmış durumdayım.
  • hayirsiz  (25.04.24 16:00:22) 
Aile ve sulale pek huzur vermezler
Herzaman etrafinda seni izlerler
Surekli evinize gelirler dedikodu vs

Bu yuzden sulaleden uzakta yasamak lazim hocam nesela yurtdisina kapak atarsan yada uzak bir il de yasarsan evliligin daha uzun surebilir
  • Zetnikov  (25.04.24 17:47:12) 
Zetkinov güzel özetlemiş.

Sülale önce seni zorla evlendirir. Evlenmiyon mu falan diyerekten baskılarla. Sonrasında bin türlü sıkıntı çıkararak boşanmana neden olur.

Sülale zorla evlendirir, sonra da boşatır.
  • ferenc  (25.04.24 18:44:48) 
Aslında ister istemez her evlilik biraz da tüm ailelerin evliliğidir....


  • d max  (26.04.24 00:17:21) 
çatlak isimli filmi izlemediyseniz izleyin lütfen, türk aile yapısının özeti.


  • tuborg yesili  (26.04.24 10:40:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.