[]

Bandırma --> Edremit

İstanbul Avrupa yakasından, Edremit'e gideceğim. Yenikapı - Bandırma arası deniz otobüsü kalanı da otobüsle gitme gibi bir plan yaptım. Yalnız Bandırma feribotlarının bulunduğu yer ile Bandırma otogarı arası bayağı bir mesafe var sanırım. Bu aradaki mesafeyi nasıl kat edebilirim?

Şimdiden teşekkürler,
wazzap.

 
Feribot iskelesinin önünden otogara minibüsler kalkıyordu birkaç yıl önce son gittiğimde.


  • arenas  (14.04.24 23:32:26) 
Aynı yolu defalarca yapmış biri olarak konuya daha farklı açılardan yaklaşacağım:

1. Ben Bandırma'dan sonra otobüse hiç binmedim, iskelenin önünden doğrudan körfeze giden sarı dolmuş tipinde minibüslerle yolculuk yaptım. Bu deneyimim pandemi öncesine ait, o nedenle bir araştırmanızı öneririm. Eğer iskeleden otogara gitmek zor olacaksa ve bu minibüsler hala aktifse bence denemeye değer. Ama bunda da ekstra yorgunluk olacaktır.

2. Eşyanız fazla ise bence otobüs daha konforlu. Evet deniz yolu ile biraz zaman tasarrufu yapmak mümkün ama bu zaman tasarrufu eşyaları sürüklemek ve hatta olası bir aksilik durumunda otobüsü kaçırmak ya da bileti otogara gelince alacaklar için doğrudan gitmekten daha fazla bir zaman kaybı ile sonuçlanabilir.

3. Sonuç olarak, özel bir durumunuz yoksa Esenler ya da Alibeyköy'den binin otobüse, Edremit Otogarı'nda inersiniz. Eşyaydı aktarmaydı şuydu buydu uğraşmazsınız. İki alternatifi de sıkça kısa aralıklarla denedikten sonra kişisel tercihim otobüs yönünde oldu. Evet Alibeyköy'den çıkınca Dudullu Terminali'ne 20 dakikada gidilebilecek yol 1 saat 15 dakika sürüyor ama kazanacağınız zaman, ödün vereceğiniz konfora değmeyecektir.
  • 10551037  (14.04.24 23:51:17) 
İstanbul'dan otobüsle gitmek daha iyi oluyor.


  • hebanon  (15.04.24 00:54:38) 
@10551037
Eşya derdim yok, sırt çantası ile gideceğim zaten. Bir haftasonu ziyareti sadece. Otobüsle 7-8 saat süren yolculuğu çekmek istemiyorum. Deniz havası almak da iyi olurdu. Otobüsü kaçırmak gibi bir derdim olacağını sanmıyorum çünkü tahminen Bandırma-Balıkesir-Edremit otobüsünün her saat başı veya daha sık olacağını tahmin ediyorum. Mesela Antalya otogardan sürekli ilçelere otobüs bir şekilde gidiyor.

  • wazzap  (15.04.24 09:19:33) 
Bandırma Yenikapı arasında deniz otobüsü ya da feribot vardı önceden. İkisinde de ne yazık ki deniz havası alamazsınız zira dışarı çıkabileceğiniz bir güverte yok. Ayrıca ikisinde de dışarı çıkmak yasak. Mevcut durumu bilmiyorum, isterseniz bir sorun. Bandırma Balıkesir ve Balıkesir Edremit arası sık otobüs seferi vardır ama Bandırma Edremit arası sıklık nasıl onu bilmiyorum.


  • 10551037  (15.04.24 11:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.