[]

Avrupa birliği üyesi her ülke vatandaşı ömür boyu bu ülkelerde yaşayabilir?

Diyelim ki bir bulgaristan vatandaşı, serbest sınır geçişi olmayan irlandada (irlanda schengen bölgesinde değil) ömrü boyunca bir oturum olmadan yaşayabilir mi? İrlanda ab üyesi ama sınır anlaşmasına dahil değil. Bu yüzden irlandaya giderken schengen alınmıyor mesela..

Ya da atıyorum, irlanda vatandaşığını aldım, gidip hollandanın karayiplerdeki sömürge adasında yaşayabilir miyim ömür boyu? Oturum almak zorunda kalmıyor muyum?


 
o adalar anlaşmaya dahil değiller. danimarka'ya bağlı faroe de dahil değil mesela


  • paintov  (29.03.24 00:01:03) 
@paintov
Peki geri kalan ülke merkezlerinde diyelim, yaşayabiliyor mu?

  • filipis  (29.03.24 00:20:41) 
@edmond
Yani formalite de olsa çalışıyor gözükmesi mi lazım

  • filipis  (29.03.24 00:23:47) 
@filipis calismak zorunda degilsin, kendi cebinden yiyip istedigin kadar yasa, kimse bir sey demez. Fakat ilk geldiginde calismayip (yani ulkede calisma gecmisin olmayip), devletten sosyal yardim istersen o zaman sikinti. Durumunu incelerler ve hayirdir ne ayaksin diyip postalarlar ulkeden. Ha calisirsin, vergini verirsin 1-2 yil, sonradan uzun sure issizlik donemlerin olur vs o zaman sikinti yok, kimse seni ulkeden kovamaz, ha sosyal yardim istersen baski yaparlar is bul diye uzun sureli issizlik durumlarinda o ayri.


  • freedonia  (29.03.24 01:11:37 ~ 01:13:51) 
EU vatandasiysaniz, herhangi bir EU ulkesinde yasar, calisirsiniz. Bazi kucuk bolgelerin kendi vize kurallari var. St Pierre and Miquelon'da yasayamazsin mesela.


  • thetruenorthstrongandfree  (29.03.24 01:27:17) 
Soruya yanlamak gibi olmasın da bu yunanistan'dan konut alımı ile oturum hakkı sağanınca yunanistan mı yoksa tüm schengen bölgesini mi kapsamakta.


  • liberal  (29.03.24 09:24:06) 
@liberal; AB vatandaşı degilseniz sadece oturma izni ile serbest dolaşım hakkiniz olur ama canınizin istediği ülkede hayat kuramazsiniz. Sadece yunanistan'da oluyor calisma ve uzun süreli oturum hakki. Tabi gidip bir yerde iki ay yasasaniz bir şey olmaz.


  • logisticsmanager  (29.03.24 11:57:53) 
@logisticsmanager, bildigim kadarıyla siz fransadasınız, mesela yunanistandan böyle oturum izni alan kişi çalışmadan paris'e gelse ev tutsa çocugunu okula yazdırabilir mi? evet çalışmayacak sadece yaşamak için soruyorum.


  • liberal  (29.03.24 14:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.