[]

protein tozu tarzı supplementlerde ki "kalori" miktarından korkmalı mıyım?

örnegin protein tozu alıcam fakat 120 kalori yazıyor kutusunda.
bunu çok ciddiye almalı mıyım?

agırlık çalışıyorum ama kilo vermeyi daha çok isterim o mantıkla sordum aslında

supplementlerde kalori olması durumları.

 
hiç kalori almamayı düşünüyorsan hata ediyorsun.
protein yapısı gereği sindirilince enerji açığa çıkarır. yani kalorisi olmayan protein olmaz.
kilo vermeyi istiyorsan harcadıgından daha az kalori almalısın. hiç kalori almasan olmaz.
  • benarrivo  (20.03.24 18:34:58) 
Kilo vermek istiyorsan kalori sayman gerekir. Kalori içinde de protein karbonhidrat ve yağ miktarını ayarlaman gerek.
Bunları bilmeden ya da bunlara kafa yormadan zaten protein tozu almaman gerek.
Protein tozu alınca daha iyi vücut yaparsın diye kim dediyse yalan söylemiş. yok öyle bir şey.

Vücut geliştirme çalışmaya başladıysan, ağırlığının 1,2 ile çarpımı kadar gr ptotein alman uygun olur. Bu proteine yediğin barbunyadan da tavuktan da alırsın. Patlıcanda bile protein var. Akşam oturur hesaplarsın. Bakarsın, 4 gr. noksan kalmış. O 4 gr. için de protein tozu alırsın. Bu işin raconu bu.

Öyle vücut çalışmaya başladım. Atayım oradan iki ölçek protein tozu bicepslerim acaip şişsin şeklinde bir dünya yok.
  • Mirket  (20.03.24 18:44:56 ~ 18:51:47) 
Abi gecenlerde de aynı sorun vardi; her besinin kalorisi var. Protein alıp kalori alamamak diye bir şey bilimsel olarak imkansiz. Zaten insanlik yasayamazdi o zaman protein alsak da enerji alamadigimiz için ölürdük.

Günlük kalori aliminiza göre bakin. Ama 120 kalori sorun yaratıyorsa bakmaniz gereken protein içeceği değil genel diyetiniz gibi.

Ben şunu bilir şunu söylerim; hep kas yapayim hep kilo vereyim dünyanın en zor isi (newbie değilsen). Genelde birinden birini yapamaz insan ya da ikisini de yapamaz. O yüzden bir karar vermek lazım.
  • logisticsmanager  (20.03.24 18:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.