[]

Kadinlar nazım hikmet i nasil sevebiliyor?

3 kadini yüz üstü ustelik birini bebegiyle terkedip gitmis birinden bahsediyoruz. Tamam mecbur kaldi da , aklin orda kalir, vazgecemezsin. Bir de yeni ask yaşamıs. Aşk yaşadigi rus kadini da aldatmis...

Ben erkek halimle bile rahatsiz oluyorum. Kadinlar nasil normallestirebiliyor bu durumu?

Bu nasil bi romantizm anlayısıdir?
Cahil biriyim. Beni aydinlatir misiniz lütfen.

 
ben bazı şiirlerini seviyorum şahsı ile alakam yok. ama bir şairi, yazarı sevmek eserlerini sevmekle alakalı karakteri ile değil bence.

cemal süreya'nın da çok çapkın bir yaşamı var, attila ilhan'ın da. buna bakacaksak sevilecek çok az şair kalır :)

cemal süreya karısı doğum yaptığı gün ayrılıyor sevgilisinden, o gün vicdana geliyor yani :)
  • ofelia  (13.03.24 11:40:41 ~ 11:52:37) 
Bu kadar detay bilmiyordum. Artık sevmiyorum.


  • Kahvedesu  (13.03.24 11:49:16) 
lisede tarih hocamiz sairden koca olmaz derdi. ona buna sürekli asik olup siir yaziyor.
siirlerini seviyoruz yani gerisi onun özel hayati.
cemal süreya yi mesela okumam, okundugunu duysam kacarim cünkü onda siddet var.
siddet baska bir boyut ama aldatmaksa aldatmak yani napalim.

nazim hikmet sadece askla ilgili siir yazan romantik bir sair de degil. yaslanmakla, yalnizlikta, muhalif olmakla ilgili de siirleri var. iyi ki anadilimiz onunla ayni.
  • robert bosch  (13.03.24 12:11:25) 
Yani şu an soramadığımız için, içinde ne yaşadı bilemiyoruz.

Bazı şeyleri yaşamadan yargılamamak lazım.

Belki adam çapkın ama gerçekten güzel seviyor. Bu onu güvensiz, ahlaksız, aşağılık bir adam yapar belki ama güzel sevdiği veya gerçekte sevmese bile bunu sanatı ile güzel icra ettiği gerçeğini değiştirmez.

Ben şahsen sanatını seviyorum. Bir türkücü var kendisi yandaş ve ülkücü. Adamın sesini seviyorum dinliyorum, diyorlar ki bu adam şöyle böyle niye dinliyorsun. Yahu kardeşim tüm dünya ahmet kaya dinliyor diye görüşünü ya da adamın kendisini sevmek zorunda mı?

Ben de şairlerin yazdıkları gibi sevmediğini düşünen taraftayım.

Beğendiğiniz sanatçıların, aslında gerçekte tanısanız beğenmeyeceğiniz bir sürü yönü olduğunu düşünen taraftayım.

O yüzden kişileri değil ürettikleri şeyi sevmek lazım.

Ben de iş lafa gelince aşk, ilişkiler, kadınlar veya hemcinslerim üstüne edebiyat yapar dururum. Dersiniz ki ne kadar düşünceli, ne kadar romantik, ne kadar bla bla.

Ama iş uygulamaya gelince sdfjsgj eksik kalıyor tabi bir şeyler. Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın durumuna düşebiliyorsun. Böyle de omurgalıdır işte insanlar.

Edit: Bu arada kadınlar kendini döven, aldatan veya kazanova, etrafında kızlar dönen, herkesi üzen; hatta serseri, katil, psikopat insanları bile seviyor, nazım hikmet ne ki şimdi. Kadınlar bir şekilde gücü seviyor bu para da olabilir, ürettiği bir şey de olabilir, popülarite veya hakimiyet de olabilir.
  • ananiyimioguz  (13.03.24 12:23:35 ~ 12:30:16) 
insanlar 3 ayda bir sevgili değiştiriyor. 3 kere evlenen de oluyor. bu soruyu hiç anlamadım. siz mesela 15 yaşınızdan beri aynı kızla mı berabersiniz?


  • neira  (13.03.24 13:32:01) 
cunku kimsenin ahlak bekcisi degiliz? cunku hayat siyah beyaz degil, iki yetiskin ne yasadi, o donemde neler oldu bilemeyiz. cunku hayat siyah beyaz degil ve grilerden ibaret. cunku birinin sanatini sevmek yaptigi her seyi onaylamak degil, yaptigi her seyi onaylamamak birini tamamen reddetmeyi de - bence - gerektirmez. nazim hikmet'in sanatini seviyorum, memleket sevgisini, ozgurlugu, aski cok guzel yansitiyor satirlarina. ozel hayatinda ne yasadi bilemiyorum ancak siyasi durusu ile ilgili fazlasiyla haksizliga ugradigini dusunuyorum.
ben bugunku aklimla beni aldatan bir adamla birlikte olmazdim ama o kadinlar ne yasayi bilemiyorum ve benimle alakali degil. bu kisilerin zorla tutulduguna iliskin bir iddia yok.

ayni sekilde diego rivera da frida kahlo'ya etmedigini birakmamis bir adam, ama resimlerine bayiliyorum. kaldi ki diego ile ne yapip yapmayacagi da frida'nin sorumlulugunda, baskasinin ahlak bekcisi degilim. bunlar acik acik yapanlar.
bir yandan da woody allen var, hakkinda ciddi uvey kizina taciz konusunda iddialar olan ve bu adam reddediyor. o daha farkli bir konu, onayi olmayan bir cocuk ve/veya yetiskin soz konusu vs.
birini taciz etmek bambaska, iki yetiskinin ask hikayesinde aldatilmak ve o iliskide kalmayi secmek ya da gitmek ama yine de o kisiyi sevmek vs. bambaska.
  • songforsomeone  (13.03.24 13:52:42) 
diger kadinlarla ne yaptigi umurunda degildir. herkes empati yapmak zorunda degil. siirlerini seviyordur.


  • dokunmakalbime  (13.03.24 14:42:55) 
genco erkal oyunu yaşamaya dairi tiyatroda pirayeye olan mektuplarını izlerken ne zaman veraya sıra gelecek hani en büyük aşkı veraydı bu mektuplar ne nazım diye bağırasım gelmişti asdasdad
normalleştirilen bir şey yok düz erkek işte

  • eja  (13.03.24 15:21:36 ~ 15:22:39) 
Sevmiyorum?


  • muhayyer divan  (13.03.24 22:27:11) 
ünlü bir şair olduğu için seviyor.

kadınlar bad boy da seviyor. mesele romantizm değil yani. mesele hipergami.
  • benarrivo  (28.03.24 15:23:24) 
herşey mantıkla yürümüyor.
bazı dinler var kadının şahitliğinin tam sayılmadığı, mirastan erkekten az pay aldığı, kadını gerekirse dövün denilen.. ama inananı çok. hatta kadınlar daha çok inanıyor.

  • parka  (28.03.24 15:27:03 ~ 15:29:39) 
Bizler gibi normal biri olsa bizler gibi b.k gibi siirler yazardi.Siradisi oldugu icin boyle guzel siirler yazmis zaten.Hem siyasi hem ask siirleri karakterinin ayrilmaz birer parcasi. Ona kalirsa Komunist diye sevmeyenler de olabilir.Sonucta ayni mantik.Tum hatalari ve sevaplariyla en buyuk sairimiz


  • turkuaz  (28.03.24 18:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.