[]

HDMI "Sinyal Yok" Sorunu

Herkese Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde Onvo marka smart tv aldım ve Miracast desteklemeyen dizüstü bilgisayarımla kablosuz yansıtma yapamayacağım için HDMI kablo ile bağlamayı amaçlıyordum ancak bilgisayarı tv'ye HDMI kablo ile bağladığımda "sinyal yok" hatası alıyorum.

Kabloda bir sıkıntı olabileceğini düşünerek çeşitli kablolarla da denedim, sonuç aynı.

İşin tuhafı tv'ye başka bilgisayar bağlarken aynı problemi yaşamadığım gibi bilgisayarı başka tv'ye bağlarken de bir sıkıntı yaşanmıyor. Sadece kullanmak istediğim bilgisayar, kullanmak istediğim tv ile sorun yaşıyor.

Bir kaç gündür internet üzerinden okumadığım makale ya da izlemediğim video kalmadı, bir çözüme ulaşamadığım gibi bu problemi yaşayan başka birine de denk gelmedim.

Belki sizler bana yardımcı olabilir, en azından bir fikir verebilirsiniz.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

 
Bilgisayarı başka TV'ye bağlayıp hem cihazın HDMI çıkışının, hem de kabloların çalıştığını doğrulayın. Sonrasında TV'ye bağladığınızda aynı hatayı alıyorsanız TV'nin HDMI soketinde sorun olabilir.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (12.03.24 11:58:14) 
Dediğim gibi, bilgisayarı başka tv'ye bağladım, sorun yoktu.

Sorun yaşadığım tv'ye başka bir bilgisayar bağladım, yine sorun yok.

Farklı HDMI kabloları aracılığı ile de denedim, onda da sorun yok.

Sadece kullandığım bilgisayar ve yeni aldığım tv arasında sorun var, diğer tüm eşleşmeler sorunsuz.

Sorunun bilgisayarda olduğunu düşünüyorum ama neresinde olduğunu idrak edemedim bir türlü.
  • lynch lynch  (12.03.24 12:12:45 ~ 12:13:33) 
O zaman görüntü sürücünüz eksiktir, güncel değildir veya yapılandırması tamamlanmamıştır. Bilgisayarınızın altındaki etiketin resmini çekip gönderirseniz güncel sürücüyü bulalım, kurulum yapıp tekrar deneyin.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (12.03.24 13:10:21) 
Sürücüler günceldi ama buna rağmen kaldırıp tekrar tekrar en son versiyonu yükledim, yine de sonuç alamadım. Ben de ekran kartı ile ilgili bir durum olduğundan şüpheleniyorum.

Format atmak tüm sürücülerin uygun şekilde yeniden yüklenmesinde faydalı olur mu?

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
  • lynch lynch  (12.03.24 14:10:03) 
bilgisayarda hdmi kablo ve televizyon bağlıyken win + p yaptığınızda extend veya duplicate (veya Türkçesi) seçili mi? seçili değilse seçip deneyin. seçili ise bilemedim.


  • inheritance  (12.03.24 14:30:07) 
Rica ederim, @inheritance'ın önerisini denediğiniz halde aynı hatayı alıyorsanız yapılandırma kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Ekran kartı sürücüleri kurulumda "mevcutun üzerine güncelleme" ve "temiz kurulum" şeklinde iki seçenek sunar. Temiz kurulum yaparak cihazınızı yeniden başlatın ve bağlantıyı tekrar deneyin.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (12.03.24 15:22:09) 
Win+P ile yansıtma seçenekleri karşıma çıkıyor ancak hangisini seçersem seçeyim yansıtma işlemini gerçekleştirmiyor.

Belli ki ekran kartı ile ilgili bir sürücü problemi söz konusu, dediğiniz gibi temiz kurulum ile bir kez daha deneyeceğim.

Destekleriniz için teşekkür ederim.
  • lynch lynch  (13.03.24 08:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.