[]

Başkası aday olsaydı kk dışında kazanırdı geyiği

Şimdi bu bana olayı çarpıtma gibi geliyor. İki adaylı bir seçimde erdoğan 52 Kemal 48 aldı.
Başkası yani imamson veya yavaş aday olsaydı ne fark edecekti? Mansur a veya Ekrem oy verecek kitle vazgeçip Erdoğan a mı oy verdi? Böyle bir topluluk ihtimali var mı ya?



 
ekrem'e oy verecek olanlar vazgeçip erdoğan'a vermedi, çünkü ekrem aday bile değildi zaten. ama olsaydı oy tabanı daha genişlerdi. ortada seçenek olmadığı için "vazgeçenler"den bahsetmek yanlış yönlendiriyor. bi potansiyel vardı ama kullanılmadı.


  • nic cage  (07.03.24 13:42:39) 
Var.
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çok uzun zamandır hem terörle ilgili hem beceriksizliği ile ilgili hem de inancıyla ilgili olumsuz haber yapılıyor. 14 yıldır.
TRT, ATV gibi yerlerden haber alan kişilerin zihnindeki Kemal Kılıçdaroğlu imajı sizin zihninizdekinden çok farklı.
  • michael_knight  (07.03.24 13:44:09) 
Diğerleri kazanır mıydı bilmiyorum. Tuvalet terliğinin bile bir ihtimali vardı. İster milyon ister milyar ihtimal olsun.
Kknin ise yoktu. Sıfırdı. Paralel evrenler de dahil bilinen bilinmeyen görülen görülmeyen hiçbir yerde hiçbir zamanda kazanma ihtimali yoktu.
Bunu chpli arkadaşlarım hariçl herkes biliyordu. Ben de okumanın anca cehaleti aldığını gözümle görmüş oldum.
  • mrvln  (07.03.24 13:51:16) 
Mansur a veya Ekrem oy verecek kitle vazgeçip Erdoğan a mı oy verdi?
boyle bir topluluk yok ama Erdogan'a vermek yerine alternatifine verme potansiyeli olan, Erdogn'dan baskasini denemek isteyen ama kk'yi kesinlikle istemeyen bir kesim vardi, bu kesim kk'dan bir sey olmaz biz yine bildigimizden sasmayalim dedi. dolayisiyla bu kesimin oylari alinamadi. ikisi ayni topluluk degildi yani.

ne olurdu bilemeyiz, cunku diger ihtimal hic gerceklesmedi, herhangi bir sey soylemek pek mumkun degil. yukarida bahsettigim kitle o farki kapatacak kadar miydi bilmiyoruz.
ama su bir gercek ki, kk'nin bu secimden sonra dahi koltugu birakmamis olmasi, hafiften bir delirium gecirdigine kanit bence, gerceklikle algisini yitirmis, sozunun eri olmayan biri imaji veriyor. ayrica secim surecinde chp'nin tamamen korku pompalayip, bu son sansimiz propagandasi uzerinden oy toplamaya calismasi, halki umutsuzluga surukleyerek oylari 'birlestirmeye' calismasi bence mide bulandiriciydi. politik gorusum net sol ama kk secilseymis erdogan'dan ne kadar farkli olurmus, dedigi kadar demokrat olur muymus, sadece temsil yetkisi olan cumhurbaskani olmayi kabul eder miymis, hic sanmiyorum. turkiye'nin erdogan'in sol goruslusune ihtiyaci yok, hukuk devleti ilkesini ve demokrasiyi gercekten benimsemis bir lidere ihtiyaci var. gittigi icin de gayet memnunum.
  • songforsomeone  (07.03.24 13:53:18) 
KK'ya sirf alevi oldugu icin oy vermeyecek milyonlar var bu ulkede. Ek olarak michael_knight'in dedigi kk'nin algisi cok dusuk AKP secmeni icinde. Onceden AKP'ye oy veren kisi kolay kolay kk'ye donmez yani: www.youtube.com

Tek umut ilk defa oy verecek Z kusagi ve genclikti. Onlara Umit Ozdag ve Sinan Ogan'i yem olarak attilar, yiyen de cok oldu. Bir de Muharrem'in surekli parazit yapmasi, gundemi isgal etmesi var o ayri konu. Muhalefet konsolide edilemedi tek bir adaya.
  • freedonia  (07.03.24 14:00:33 ~ 14:03:51) 
Kılıçdaroğlu'nun seçmen gözünde o kadar kötü bir imajı var ki (bu kötü imajı sonuna kadar hak ediyor) belki de gidişattan memnun olmadığı için sandığa gitmeyecek Erdoğan seçmeni sırf Kılıçdaroğlu'nun seçilme ihtimalinden korktuğu için sandığa gitmiş olabilir. Bazı muhalif seçmenler de İmamoğlu/Yavaş gibi figürler için daha fazla motive olacakken, Kılıçdaroğlu ismi yüzünden sandığa gitmemiş olabilir.

Seçim öncesi yapılan bütün anketlerde İmamoğlu ve Yavaş Erdoğan'a karşı kazanıyor, Kılıçdaroğlu ise hep kaybediyordu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının belli olmasından sonra birçok anket firması manipülasyon anket yayınlayarak KK'yı önde göstermeye başladı. (Artık sebebi nedir, siz düşünün)

Yani anketlerde de kağıt üzerinde İmamoğlu/Yavaş kazanıyor, Kılıçdaroğlu kaybediyordu. Ve öyle de oldu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını buna rağmen dayatması onun kişiliğine ve zekasına, çevresinin kişiliğine ve zekasına dair çok şey söylüyor.
  • fobfilm  (07.03.24 14:21:26 ~ 14:22:26) 
imamoğlu harici reisi zorlayabilecek aday yoktu. imamson siyasi yasaklı olarak seçime girip mağdur olarak seçimde reisi zorlardı. bir de kk ne kadar alevi muabbeti yapılsa da belli seçmen grubunda soru işareti yaratıyor.

vazgeçen bir kesim olmayacaktı ama sandığa gitmeyecek sağ seçmen olabilirdi.
  • mikahakkinen  (07.03.24 14:25:28) 
bu kadar ekonomik kriz ortamında iki sözünden biri demirtaşa özgürlük kavalaya özgürlük, okyanus ötesine selam olduğu sürece hiç biri kazanamazdı.
ekrem daha bugün hala afyon adayının sözlerinden sonra nasılda demlilere sarılıyor. bu kafayla zor kazanırlardı.
bunları söylemeyecek mahsur vardı onuda aday yapmazlardı zaten yapmadılar.

seçim sonrası yapılan güzel bir çalışma vardı.iç anadoluda erdoğanın %60-65-70 le kazandığı yerlerde bu söylemleri kullanmasalar, erdoğanın oranını çok değil 5 puan aşağı çekseler kknin kazanma ihtimali doğuyormuş. ama bu illerin çoğunda erdoğan %70in üntünde %75leri buldu. bunun en temel nedenide kk nin söylemleri. bunu görüp ikinci turda zafer partisine yöneldiler ama artık iş işten geçmişti.

kısacası 3 tane kürt oyu alacam diye tüm anadoludan vazgeçtiler.
  • my fault  (07.03.24 14:56:34) 
İyi parti, zafer, ogan şu bu derken kk’nin altini oydular. Kazanamadiysa bundandır.

Ne bir müşahitleri var, ne bir katkilari var ama yine de her şeyin sahibi olmak istediler. 6lı masanın 5ini çöpe atsan bu millet rahatlayacak
  • dre mithatoğlu  (07.03.24 16:15:52) 
Sanmıyorum, CHP'nin kazanma ihtimali olduğunu düşünmüyorum ideoloji partisi olduğu için seçmen kitlesi rasyonel değil ideolojik kalıpların dışına çıkamıyor bu yüzden sorgulama, özeleştiri olmadığı için objektif çıkarım yapamıyorlar. Aslında bu yazdığım objektif (velev ki subjektif olsun) eleştiriler chp kitlesinin bilinçaltında"AKP'li" "vatan haini" "düşman" gibi algılanmama sebeptir. Şeffaflık olmadıktan sonra CHP'nin bir seçim kazanacagoni düşünmüyorum velev ki kazandı diyelim (seçim kazanmak, iktidar olmak başarı kıstası ise) kısa vade de tekrar iktidarını kaybeder veya bölünür ama hiçbir zaman sorgulamaz, özeleştiri yapmak yerine kendisine oy vermeyenleri otekilestirir


  • doharkoman  (07.03.24 16:38:03) 
Geyik değil buz gibi gerçek.
Kk yerine tuvalet terliği olsa kazanırdı diye
boşuna demedik.
  • parka  (07.03.24 16:46:03 ~ 16:52:00) 
KK yerine Eİ ya da MY aday olsaydı KK'dan biraz daha fazla oy alabilirlerdi ama bence yine kazanamazlardı. Hele tuvalet terliği geyiği yapanların bence dikkate alınacak hiçbir tarafları yok. Sevin sevmeyin, beğenin beğenmeyin: RTE büyük kitleleri etrafında toplayıp, onları konsolide edip oylarını kolayca alabilen bir siyasetçi.

Uzun zaman boyunca KK yerine tuvalet terliği olsa seçilir algısını oluşturup yediren etki ajanları, şimdi de uzunca bir süre Eİ için aynısını yapacak. Hatta yapıyorlar bile: youtu.be

Özer Sancar da başlamış RTE kazanırsa ölene kadar başımızda kalır diye. Yahu 20 senedir bıkmadı mı insanlar

"En önemlisi bu seçim!"
"Bu seçim de kaybedilirse şunlar olacak!"
"Bu seçimi kaybedemeyiz çünkü..."

Bunların hepsi yalan. İstanbul'u alan Türkiye'yi alır ise başka bir yalan. İstanbul'a alan Türkiye'yi almaz. Türkiye'yi alan İstanbul'u alır.

sözcü tv uzun zamandır YouTube kanalında sadece anketlere dair içeriklerin kesitlerini paylaşıyor. Ama öyle bir paylaşıyor ki aynı içeriği 3 dakika önünden 5 dakika gerisinden kesip farklı farklı başlıklarla defalarca paylaşıyor. Tema ise şöyle:

"Ankara'da tarihi fark!" (6-7 puan öndeymiş MY)
"İstanbul'da RTE'yi sinirden delirtecek anket!" (Eİ'nin 1-2 puan önde olduğu anketleri sanki Eİ seçimi kazanmış havasıyla paylaşıyorlar.)

CHP ve ona angaje olan tüm medya kurumları ve sözde gazeteciler (gasteciler) CHP seçmenini büyük dolandırdı geçen seçim. Benzeri yaklaşıyor. 24 gün sonra bu saatlerde durum aşağı yukarı belli olacak. Ankara'da MY kazanır gibi ama İstanbul'da Eİ ve MK kafa kafaya gidiyorlar, 31 Mart 2019 gibi bir fotofiniş bekliyorum.
  • 10551037  (07.03.24 21:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.