[]

Oy verme hakkinizin olmasi sizi degerli

Hissettiriyor mu?




 
Hayır. Önemli olan yaşamak. Yabancı ülke vatandaşı benden daha iyi tatil yapıyor, daha iyi yemekler yiyor, daha iyi arabaya biniyor ve gidiyor. Ben de mecburi hizmet yapıyorum, vergi ödüyorum ve tavuk döner yiyorum.


  • dolantindr  (05.03.24 11:23:02) 
eğer genel ve yerel seçimlerden bahsediyorsanız neden değerli hissettirsin? 18 yaşından büyük olan (istisnalar hariç) herkese tanınmış bir hakka sahip olmak hiç de özel hissettirmiyor. ama örneğin galatasaray başkanlık seçimi için oy verme hakkım olsaydı özel hissederdim.


  • mustafakesekci  (05.03.24 11:33:32) 
hayır.

köle olalım demiyorum ama zaten demokrasinin ben çok ahım şahım bir yönetim biçimi olmadığına kanaat getirdim son yıllarda. bunu "erdoğan nasıl seçilebiliyor!1!" sığlığıyla ve sadece türkiye için söylemiyorum. günümüzde propaganda imkanları inanılmaz geniş. çoğunlukla sermaye ve medya gücüne rahatlıkla yönlendirilebiliyor insanlar. en azından seçmenlerin yüzde 20-30'luk kısmı diyeyim ki bu da zaten çoğu yerde yeterli oluyor.

demokrasi bence daha küçük ölçekli ve herkesin gerçekten katkı sunabileceği ortamlarda şahane işler ama 30-40 milyon tane insana, önlerine koyulmuş ve parlatılmış 2-3 kişiyi sunup bunun adına demokrasi demek bana artık komik gelmeye başladı.

özünde kendisi kıymetli bir sistem olabilir, içindekiler de değerli olabilir ama bugün siyasi olarak bakınca bence palyaçoluktan başka bir şey değil.

hatta şahsen "iyi niyetli diktatör" kavramına sıcak bakıyorum artık. hiçbir sistem kusursuz değil, şimdi bunu anası babası goli otok'a gönderilmiş bir hırvata söylesen dayak yersin elbette, kaldı ki gücü bir yerde topladığında tamamane onun insafına kalmış oluyorsun, "iyi niyetli" olmazsa geri alacak gücün olmuyor, bu söylediğim de tartışılır elbette... diğer taraftan benim canımı sıkan biraz da bu: mevcut haliyle demokrasi illüzyon gibime geliyor, biz "demokrasiyi yaşayan" insanlar olarak yine kendi seçimlerimizi yapmıyoruz.

ülkede veya toplumda herhangi bir şeyi azıcık bile olsa etkileyebiliyor muyum? hayır. haliyle oy verme hakkım olduğu için değerli hissetmiyorum, aksine aptal yerine koyulmuş hissediyorum. şu ana kadar hep oy kullandım gerçi, yarım saatlik iş, eline yapışmaz dedim, türkiye'de yaşayıp seçim boykot edecek kadar siyasi şuursuzu değilim ama bir şey umarak da yapmıyorum yani. maksat dostlar sandıkta görsün hehe.
  • mark greg sputnik  (05.03.24 11:59:38) 
Eski Roma İmparatorluğu'nda köleler iki türlü idi:

1. Özgür köleler
2. Özgür olmayan köleler

Aralarında tek fark vardı.
Özgür köleler oy kullanabilirdi.
  • alfired  (05.03.24 12:09:54) 
Sadece hak değil, hak ve ödev. Oy vermek mecburi.

Ben seçime yakın adaylar gelip ciddi ciddi dinliyormuş gibi yapınca önemli hissetmiştim.
  • hebanon  (05.03.24 12:10:26) 
hayır.
çobanla oyun bir olduğu için değerli hissettirmiyor.

  • eja  (05.03.24 12:30:12) 
Oylar sayılırken bağğzı şeyler yapılmasa değerli hissedebilirdim.


  • kimlanbu  (05.03.24 13:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.