[]

ABD Vize Yenileme

Arkadaşlar ABD vize yenileme sürecine dair iki sorum olacak. Vizemiz bitmişti ve aradan 48 ay geçmediği için yenileme sürecine girdik. Konsolosluktan e-mail geldi. DS-160 formu, pasaport gibi belgeler talep etmişler. Bu noktada iki sorum var:

- 28 Martta başka bir ülkeye seyahatimiz olacak. Bugünü de saymazsak arada 16 iş günü bulunuyor. 16 iş günü süresinde vize işlemesi ve iki kez kargolamayı da düşünürsek pasaportumuz yetişir mi? Bu işler ortalama ne kadar sürüyor, riskli mi?

- Seyahatten döndüğümüzde bayram tatili araya girecek. Nisan ayına bıraksak desem arada 1 ay civarı bir süre geçmiş oluyor. E-mailde veya başka bir yerde göremedik, "belgelerin teslimi için son tarih şudur" veya "en fazla xx haftada konsolosluğa dönüş yapmak gerekir" gibi bir durum var mı?

Teşekkür ediyorum.

@basond teşekkürler, 28 Martta farklı bir ülkeye gideceğiz o nedenle pasaportun yetişmesi kritik. ABD için kafamda plan olmakla beraber vize süreci tamamlanmadan ödeme yapıp uçak bileti vs. almıyorum.

 
çocuğuma vize aldık çabuk halloldu 16 işgünü sürmemişti ama 1 seneye yakın oldu alalı bugünlerde nasıldır bilemiyorum,
28 martta başka bir yere seyahatiniz var anladığım kadarıyla pasaport o yüzden lazım değil mi? yoksa 28 mart abd seyahati mi?

size o mailde yolu anlatmışlardır bence siz evrakları tamamlayıp yollayınca süreç başlar son tarih vs bence yoktur.

edit: ben riske atmazdım açıkçası gider gelirdim sonra yenileme işlemine başlardım.
  • basond  (05.03.24 10:07:27 ~ 10:26:27) 
yakın zamanda 2 arkadaşım posta ile vizesini yeniletti. birincinin tecrübesinde ocağın 2. haftasında pasaportunu gonderdi, 8 gün içinde pasaport ve vize geldi. ikinci arkadaşım şubat başında göndeerdi hala bekliyor.


  • akiskan  (05.03.24 10:08:56) 
yenileme değil de, yeni başvuruda 4 iş günü içerisinde pasaportları teslim aldık biz.


  • wild honey suckle  (05.03.24 10:22:01) 
pasaportu teslim icin istediklerinde, baska seyehatim oldugunu ve onlara sonra yollayacagimi söyledim. Seyehat nedenini sordular, söyledim. tamam postayla yollayin dediler. posta ellerine gecince arayip benim yolladigimi teyit edecek sorular sordular ve sonuc olarak sorunsuz sekilde vizeyi almistim.


  • VIPCH  (05.03.24 12:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.