[]

ERP Kavramı ve Coca Cola formülü örneği

Yıllar önce erp kavramını anlatan bir hoca vardı. Neden önemli vs gibi. Derse girişi coca cola formülü ile erp yi bağdaştırdığı bir hikaye ile başlamıştı. Neden önemli ile erp nin nasıl bağı Olabşlir ?




 
Hoca ne anlattı bilmiyorum ama bir kaç dönem ERP dersi verdim üniversitede :) soru "coca cola için erp neden önemli" sorusuysa yorumum şu

Gizlilik, Güvenlik, Tutarlılık: Coca Cola'nın formülü gizli malum. ERP sistemleri de, işletmelerin kritik verilerini güvenli bir şekilde saklamasını ve yönetmesini sağlar. Satın alma süreçleri, üretim süreçleri vs. Formülü bilen x kişiye sorarak tüm dünyada üretim yapamayacağına göre kaynakları yönetecek bir yazılım lazım. Coca Cola formülünün tutarlı bir şekilde uygulanması, dünya çapında kalite ve tat bütünlüğünün korunması için de erp lazım en özet haliyle.

Bir de coca cola sap case study yazarsanız pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz.
  • wct3 org  (29.02.24 00:30:03 ~ 00:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.