[]

"kiracım çıkarsa yenisini bulamam" devri ne zaman kapandı?

ya da kapandı mı bu devir?

ben öğrenciyken evi tuttuktan kısa süre sonra vazgeçmek zorunda kalmıştık ve ev sahibi "ben yeni kiracı bulamam" deyip cayma bedeli istemişti, vermiştik.

şimdilerde ise ev sahipleri kiracıları çıkarmak için fırsat kolluyor. "yerine yenisi iki üç günde gelir, bir iki boş kalsa bile zarar etmem, yeni kiracıdan yüksek kira alırım" diye düşünüyorlar.

* evlerin kiracısız kaldığı durumlar hala var mı (çok fahiş, aşırı yüksek istenen yerleri görmezden gelelelim)
* ne zamandır bu durum oluştu?

 
Pandemi nedeniyle inşaat faaliyetinin yavaşlaması, durması sonucu arzın azalması
Kaçak göçmenler nedeniyle konut talebinin artması,
Türkiye'nin tekrar enflasyonist ortama geçişi,
Tuik'in efsane TEFE, TÜFE tespitleri,
Deprem nedeniyle konut talebinin artması,
Devlet'in %25 kararları.
Faiz oranlarında artış nedeniyle ipotekli satışların durma noktasına gelmesi.
Kentsel dönüşüm süresince kiralık konuta ihtiyaç duyulması

Yukardaki bileşenler bir araya gelince o devir kapandı ve artık hep kapalı olacak.
  • Mirket  (21.02.24 11:08:41 ~ 11:10:38) 
şu aralar fiyatlar çok yüksek olduğu için sanırım böyle bir durum var, yan dairem 3 aydır boş istenen fiyat beylikdüzü için 21 bin TL 3+1 için bakıyorum 571 tane ilan var bu bölgede, apartman görevlisi evi sorun bile yok diyor.


  • eja  (21.02.24 12:52:06) 
İstanbul için 2019'da bitme dönemi başlamıştı. 2017 de başlayıp 2020 ye kadar süren gayrimenkul kriziyle beraber 2018-2019 da yeni ruhsat sayısı düşmüştü. Bu dnemde fiyatlar neredeyse hiç artmıyordu. 2019 eylül ayından itibaren kiralık ev bulmak çok zorlaşmıştı ama insanlar pek farkında değildi. 2020 faiz kampanyasıyla beraber durum hem net anlaşıldı, hem de ekonomi nedeniyle yatırım iştahı arttı. Konut stoğu talebe cevap veremedi


  • iustitia omnibus  (21.02.24 15:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.