[]

Dolap'ta haklı iade durumunda kargo ücretini neden alıcı taraf ödüyor?

Merhaba,

Dolap uygulamasından bir tekstil ürünü aldık. Satıcı adam ünlü bir markanın ürünü olduğunu ve paketinde göndereceğini söyledi.

Ürün geldi. Ama üzerinde o belirtilen markaya ait olduğuna dair hiçbir etiket yok. Ayrıca orijinal pakette yollamadı. Sadece naylon bir posete koymuş.
Ayrıca ürünün dikişlerinde sökükler var.

Yani kısacası satıcınin eksik ve hatalı bildirimi ve ürünün defolu olması sebebiyle ürünü iade etmeye karar verdik.

İade talebi oluşturduk. Talebimiz kabul edildi. Ancak ürünü iade etmek için kargoya verirken kargo ücretini bizim ödeyeceğimiz ve ayrıca uygulamanın kestiği 30 küsur lira hizmet bedelinin de iade edilmeyeceği söylendi.

Bu şekilde ürünü iade edersek en az 90 lira zarar ediyoruz.

İade sebebi bizden kaynaklı değil, tamamen satıcının yanıltıcı tavrı ve defolu ürün yollaması yüzünden. Yani KEYFİ bir iade durumu değil.
Neden kargo ücretini biz ödemek zorundayız?

Ve ayrıca Dolap uygulaması benim bildiğim kadarıyla bu hizmet bedelini alışverişlerde alıcı tarafı koruma bedeli olarak kesiyor. Ama şu andaki durumda bizi koruyamadığı ve mağdur ettiği aşikarken neye dayanarak hizmet bedelini iade etmiyor?

Dolap uygulamasının iade konusundaki bu kuralları yasal mı? Nasıl hakkımızı arayabiliriz?

 
Eskiden tam tersiydi, satıcı olarak ben ödemiştim iade kargosunu. İşler değişmiş demek.


  • kesmekes laleler  (21.02.24 01:02:07) 
maalesef yeni yasa çıktı, artık iadeleri alıcı ödüyor.


  • durbidakka  (21.02.24 09:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.