[]

Hayallerin işine girmek, yetersiz hissetmek ve İngilizce?

Selamlar
Hedefim olan kurumlardan birinde işe başladım. Global bir yer ve 1 ayım dolmak üzere. Işler çok komplike geliyor. Her şey İngilizce. Her şey ama. Hem İngilizce hem de işin diğer gerektirdikleri konusunda kendimi çok yetersiz hissediyorum.

Toplantılarimizin ajandası oluyor ve toplantı sırasında bu ajandayi ekranı paylaşarak katılımcılara gösteriyoruz. Görevim söylenen önemli noktaları not almak. Ama anlarken bile can cekisirken bir de İngilizce yazmak ve bunu herkesin görmesi. Harf hataları ve düşük cümleler yazmak. Aşırı gergin hissediyorum. Her hafta en az 2-3 toplantı oluyor bu şekilde.

Bu işi yapamadığımi ve yeterli olmadığımi hissediyorum. Yöneticim yazdığım notlardaki ya da kontrol ettiğim raporlarda benim yaptığım yanlışları gösterince yerin dibine girmiş hissediyorum. Aşağılar gibi uyarmiyor, destekleyici geliştirici olsun diye geri bildirim veriyor ama yine de çok utanç verici.

Hızlandırılmış İngilizce dersi mi alsam? Halihazırda speaking için özel ders alıyorum. Writing için de hocamla çalışıyoruz. Ama yetmiyor sanki. Ne yapayım a dostlar? Deneme sürecindeyim onlar beni çıkarmadan ben mi istifa edeyim?

 
Neden istifa edeceksiniz. Oturup çalışın.


  • dissendium  (26.01.24 17:35:04) 
Bir süre notları temize çekerken ChatGPT kullanın. Harf hatalarını, düşük cümleleri düzeltsin. Kısa sürede siz de o şekilde yazmaya alışacaksınızdır.
Siz not alırken kimsenin o notlara çok dikkatli baktığını, hata aradığını da düşünmeyin, herkes kendi derdinde. O anda alınan notlar zaten taslak gibidir, mükemmel olması beklenmez.
Sizi o işe aldıkları ve o işe devam ettiğiniz için birisi size yetersiz olduğunuzu söyleyene kadar kendinizden şüphe etmenize gerek yok.
  • michael_knight  (26.01.24 18:02:29) 
Cok utanc verici demek biraz kendini asiri ciddiye alma belirtisi. Mukemmel olmadigini kabullenip eksiklerini gelistirmeye odaklanman lazim, bana nasil boyle bir sey olabilir, nasil yerin dibine geciyorum kismina takilip kalmaktansa.

Chatgpt iyi de ben asil grammarly oneririm. Daha odakli bir uygulama. Parali ama is icin kullanacaksin netiecede.

"Deneme sürecindeyim onlar beni çıkarmadan ben mi istifa edeyim" hepten anlamsiz bir soru. Baska is mi bulayim desen gene bir turlu, neticede issizken is bulmak daha zor. Yani yine kendini asiri ciddiye alma sorunu var, isten cikarilmaktansa issizligi tercih ederim diyorsun ki bu mantiksiz.

Son olarak Turkiye'de normal insani gectim beyaz yakanin ingilizcesi genel olarak cok zayif. Yani mukemmel olmayan ingilizce kariyerinde ilerlemeye engel degil, bu bir. Ikincisi is yerinde basarili olmaki icin ingilizce gorece olarak kucuk bir etken. Giriskenlik, calisma etigi, liderlik falan bunlar cogu durumda dil eksigini kapatir.
  • hot potato  (26.01.24 19:54:21 ~ 19:55:07) 
Hayallerinizin işinden istifa etmeyi düşündürecek kadar zorluyorsa bu his sizin meslek hayatınızda ilerlemenizi engelleyecek demektir. Bu his nereden geliyor, ne diyor size, nelerden besleniyor bunlar üzerinde çalışın, düşünün. Tabi ki istifa etmeyin çok absürt olur.


  • benim bir gizli bildiğim var  (26.01.24 20:09:47) 
İlk defa kurumsal bir yerde çalışıyorum ve her şey ile ilgili veri tabanı var her şey bürokratik ve sistemli ilerliyor. Sanırım buna alışık olmadığım için çok gerildim. Istifa etmek istemem elbette ama performans kaygısı güdüyorum şimdiden:(


  • Bartebly  (26.01.24 20:12:31) 
suan meksikada amerikalilar ile calisiyorum. calistigim sirket turkiyenin lider sektorunun lider firmasi. yani daha kurumsali daha iyisi yok. musteri amerikalilar devlet kurumu. cogu amerikalida texsas alamama gibi redneck eyaletlerden. bir gram ingilizce egitimim yok sadece cnbc-e ve South Park ingilizcesine sahibim. turkcemde devlet bahceliden hallice.

ama merak etme eger isinde iyiysen hic arkana bakma ilerle. ama isini iyi yapamiyorsan ve isin teknigine hakim degilsen yakinda paketlerler zaten.
  • paudi  (26.01.24 20:56:45 ~ 20:59:20) 
siz elenizden gelenin en iyisini yapın. stres yapmanın bir faydası yok. özel ders sayısını attırın, gerekinse konuda uzman farklı bir hocadan ek ders alın. Önemli olan, eksikleriniz değil, kendinizi hızlı sürede nasıl geliştirdiğinizdir.
Zaten yöneticilerinizde bu konuya dikkat decektir. Elinizden geldiğinin en iyisinin yaptınız diyelim, ancak istifa etmeyin.
Bırakın vazgeçen taraf onlar olsun, siz değil.
  • Rao  (26.01.24 21:34:45) 
ajandayı ekrana paylaşarak göstermenin sebebi yapamayanlarla dalga geçmek değil, toplantı notlarını değerlendirmek.

notlarınız toplantının amacını karşılıyorsa, isterseniz yukardan aşağı, isterseniz sağdan sola yazın kimse yadırgamaz. toplantıdan sonra notları temize geçirirsiniz.

bir süre sonra bu tempoya da alışacağınızı düşünüyorum.
  • durbidakka  (26.01.24 21:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.