[]

Terapiye ikna

İnatçı bir arkadaşımı terapi alması için ikna edemiyorum. Daha önce gitmiş çünkü kendi de ihtiyacı olduğunu düşünüyor; anskiyete ve depresyondan muzdarip. Ama faydalı bulmamış, ödev veriyordu onları yapamayınca okuldan kaçmak için bahane arayan öğrenciye dönüşmüştüm, ben de bıraktım diye anlattı. Zaten kendini zor ikna etmiş o zaman, böyle olunca da soğumuş.

Anda kalamıyor, sürekli bir şeyleri "görev" haline getirip tamamlamadıkça mutlu olmuyor. Sürekli uyku halinde. Başarısız olmaktan nefret ediyor, bu da onu işkolik biri haline getirdi. Evde bile boş vakitlerinde işle ilgileniyor.

Terapiye ikna sürecinde nasıl bir yol izlenmeli. Tam olarak istemesi, işe yarayacağına ikna olması lazım yoksa zorla göndermek de işe yaramaz.

 
Odevlerden bahsediyorsa büyük ihtimalle davranışçı terapi ekollerinden birini (bdt gibi) ekol olarak alan bir terapiste gitmiştir. Fakat terapi ekolleri derya deniz ve her terapi ekolü her danışana uygun değil.

Eğer ki bu tarz bir terapiden hoslanmadiysa varoluşçu terapi, psikodinamik analiz, gestalt terapi, logo terapi gibi daha iç dünyasını anlamaya yönelik bir ekolle ilerleyebilir.

Eğer kendisi de ihtiyacı olduğunu düşünüyorsa saydığım ekollerden birini araştırıp uygun bir terapist bulup en azından birkaç seans deneme yapabilir. Önceki deneyimini de mutlaka terapistiyle paylaşsın. İstanbul'daysaniz ekollere göre terapist önerisinde de bulunabilirim size.

Ama önce kendisinin istemesi lazim, mecburi bir gidiş onun için de faydalı olmayacaktır.
  • fraise  (19.01.24 21:37:58 ~ 21:39:14) 
Ödev nedir yahu...ödevli terapiste gidip de faydalanan arkadaş olmadı hiç...ilham vermelisiniz, inanması lazım. Terapiyle hayat bulan insanların videolarını, yazılarını ya da kitaplarını okumasını sağlayabilirsiniz. Kendisine iyi gelecek terapisti ilk anda bulamayacağını da bilmeli ki yılmasın..


  • cccbehzatccc  (20.01.24 22:41:06) 
ödevli terapiste gidip fayda gören olmadı mı... en bilimselliği olan terapi ekollerinden biri bdt. böyle bir kalemde silip atmak doğru değil. lütfen bilmeden konuşmayalım ya...
soruya gelirsek, arkadaşınıza ekoller arasındaki farklılığı anlatabilirsiniz, her yöntem aynı pratikleri içermiyor. bunun dışında yorulduğunuzla kalırsınız, bırakın kendisi geçsin bu yolları.

  • dilhun  (21.01.24 20:02:26 ~ 20:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.