[]

sktsi geçmiş ayçiçek yağı

selamlar. meğer 3 aydır tarihi geçmiş ayçiçek yağı yiyormuşum. çok az kullandığım için şişe daha çeyreğe bile gelmemiş 1 yılda. 3 aydır düzenli tüketiyorum ama şu an iyiyim?? direkt çöpe gitmesi gerek mi yoksa eh meh biraz daha bir şey olmaz mı?




 
Son kullanma tarihi dediğiniz, muhtemelen tavsiye edilen tüketim tarihidir.

Tadında acılaşma yoksa, yiyince midende bir rahatsızlık yaratmıyorsa, ishal falan da yapmıyorsa ben kullanmaya devam ederdim ama sen bana bakma.
  • Mirket  (19.01.24 17:07:29) 
mirketin dediği gibi o tavsiye edilen son tüketimdir, bozulma olacağı tarih anlamına gelmiyor. koku renk ve kıvamdan zaten belli eder kendini, bunlar sakatlık varsa, ki şimdilik yok diyorsun, kullandın diye bişey olmaz. ben olsam son 1-2 kullanır vedalaşırdım.


  • avatar is back  (19.01.24 18:30:08) 
o gördüğünüz tarih vadedilen kalitenin taahhüt edildiği kullanım sürecini belirleyen ideal son kullanım tarihidir. o tarihten sonra yiyecekler zehire dönüşmez. belki biraz tadı bozulabilir.

insanlar yazlıklarında yağları bırakıp bir sene sonra geri gelip kullanıyor.
  • tabudeviren  (19.01.24 18:41:36) 
Yağlarda skt değil test olur. Yani üretici size der ki bu tarihten sonra ürünün fiziksel, kimyasal özellikleri değişebilir ama seni öldürmez. Yağda da peroksit yükselir, asitlik yükselir. Eğer tadında herhangi bir acılasma hissetmiyorsaniz gönül rahatlığı ile tuketebilirsiniz. Güneşte kalmadıysa, kapağı açık kalmadıysa yağa hiçbir şey olmaz. Su aktivitesi içermediği için mikrobiyal aktivite oluşmaz. 1 yıl sonra bile tuketebilirsiniz.


  • bu son olsun  (19.01.24 20:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.