[]

Instagram reklamları vs Twitter reklamları

İnternette reklama maruz kaldığım son iki platform bu iki sosyal medya. Kalan her yerde ya paralı üyelikler ya da adblockerlar sayesinde reklam görmüyorum, o yüzden başka platformlarla ilgili pek yorumum yok.

Ama bu iki sosyal medyadaki reklam tipleri inanılmaz farklı geliyor bana. Instagramda gerçekten ilgi alanlarıma yönelik içerikler, satın almayı gerçekten düşüneceğim ürünler ya da şehrime yeni açılan mekanlar reklam olarak düşerken; Twitter'da "Ulan inş yanlışlıkla elim çarpmaz da hacklenmem/dolandırılmam/virüs yemem" dediğim reklamlar dışında reklam yok neredeyse.

Twitter niye böyle salak bir politika izliyor? Bu dolandırıcı reklamları tespit edip engellemenin zor olduğunu sanmıyorum ki neredeyse her gördüğümü reportluyorum, aynı fake hesabın paylaştığı aynı reklam sonraki gün tekrar karşıma çıkıyor. Yani tek bende değil gibi bu sorun çünkü çok sık duyuyorum bu problemi başkalarından da. Twitter en sevdiğim sosyal medya ama musk aldığından beri çok saçma yönettiği için istemeye istemeye bu bağımlılıktan kurtulcam sanırım

 
revanced, twitter'a reklam gizleme yaması yapabiliyordu. bilmem ne kadar verimli çalışıyor şu an, zamanında denemiştim.


  • kesmekes laleler  (19.01.24 00:50:04) 
konudan bagimsiz bir cevap vereyim;

facebook(instagram) cok cok iyi hedef reklam yapabiliyor. gdpr isleri girdi, kullanici takibi yasaklandi filan ama adamlar bi sekilde hala iyi calisiyor

sektor hep facebook reklami veriyor o yuzden. pazarin buyuk kismini o domine ediyor

reklam vermek isteyen once facebook a gidiyor. orada muthis bir rekabet var. geri kalan platformlar genel olarak cer cople doluyor o yuzden.
  • foster  (19.01.24 01:03:41) 
@foster

Konudan bağımsız değil ya, merak ettiğim şey buydu niye facebook reklamları çok iyiyken twitter reklamları rezalet :D he tabii hâlâ twitter için de filtre uygulanabilir ama yapmıyolar o ayrı
  • nundu  (19.01.24 09:05:36) 
(:

o zaman bugun ogrendigim ilginc bir bilgiyi daha ekleyeyim. belki birinin isine yarar;

facebook un, bir reklamin hedef kitlesini bulmasi icin 200-300 dolar harcamasi yeterliymis. kime reklam gosterecegini bulmasi hizli yani.

bu rakam google icin 3000-4000 dolar diyorlar. daha azini harcayinca, kime ne gosterecegini bulamiyor ozetle.

tiktok ise 20 dolara bile hedef kitleyi buluyormus. ama sizin hedef kitlenin tiktok kullanmiyor olmasi cok olasi diyorlar.

tabii global projelerden bahsediyorum bu arada.
  • foster  (19.01.24 11:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.