[]

Ailede Genetik Kanser Vakalari & CheckUp

Selamlar!

Ailemde genetik olarak fazlaca kanser vakalari gozukmekte (hem anne hem baba tarafi)

Dedelerde, akciger ve mesane kanseri.
Babam ve amcamda, pankreas kanseri.
Bir diger dayimda kolon kanseri.

Yasim 35 ve artik duzenli kontrollerimi yaptirmak istiyorum. Almanyada yasadigim icin (saglik durumu burda biraz sikintili) Turkiye'ye her sene geldigimde full checkup yaptirabilecegim ozel bir hastane ariyorum. (bilmiyorum kanser kontrol amacli ozel bir checkup varmi)

Konuyla alakali onerilerinize acigim.

Sevgiyle,

 
tavsiyem, o check-up'ı yaptırmadan önce özel sağlık sigortası yaptır. almanya'da neler var bir araştır. allianz? merkur? eğer bütçen yeterse kesinlikle hastaneyi de kapsasın. asla pişman olmazsın. nede? hastanelerde bekleme sırası çok uzun, kanser de olsan doktorla ilk görüşmeye altı aydan önce randevu alamıyorsun. ameliyat için verdikleri tarihiki seneye kadar uzayabiliyor. ameliyat olduğunda 3-4 hatta bazen 6 kişilik odalarda kalıyorsun devlet hastanesinde. yemekleri bombok tövbe estağfurullah. devlette doktorun sana ayırdığı vakit çok az.
eğer sana kanser, diyabet falan gibi bir tanı koyarlarsa bir daha asla sigorta yapmıyorlar.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (15.01.24 22:11:56 ~ 22:12:59) 
Ek olarak genetik test de yaptırabilirsiniz.

Yukarda yazılanlara katılıyorum. Tanı konmadan önce sigorta yaptırmanız gerekli. Full check up kapsaması gibi bir durum zor ve check uplar genelde o kadar detaylı olmuyor. Bence, yatarak tedaviyi tamamen kapsasın, ayakta tedavi limitli olabilir. Tamamlayıcı sigorta yaptırdığınızda anlaşmalı hastanelerde ayakta tedavi için 15-20 lira ücret ödersiniz. Doktor sizi check up gibi detaylı olacak şekilde ilgili birimlere yönlendirir, hastalık çıkması durumunda da yatarak tedavi daha pahalı olsa da cebinizden bir şey çıkmaz. Tabii burda hangi hastaneye gitmek istiyorsunuz, poliçeniz o hastanede nasıl geçiyor bakmak lazım.

Siz yine sigorta şirketiyle detaylı görüşün. Poliçe şartlarını ihtiyaca göre belirlersiniz.
  • jazzabel  (16.01.24 00:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.