[]

Köpek sahiplenmenin ekonomik etkileri

Köpeği olanlar aylık ortalama ne kadar harcama yapıyor? Ve değisen periyotlarda bu ne kadar değişiyor? Mesela aşı için kontrol için vs.




 
bizde kedi var. aylık bin lira rahat gidiyor. hatta veteriner vs. arada büyük problem çıkabiliyor 1,5 bin ortalama da olabilir.

köpek daha fazladır.
  • gurur  (14.01.24 01:47:20) 
köpeğe göre çok değişir tabi ama kendiminkileri yazayım.

köpek orta-büyük ırk 26 kilo

aylık mama masrafı iyi bir mama için 2000 lira minimum. iyi dediğim mama benimkine istediğim kadar yaramıyor, veteriner markası mamaya geçeceğim. yani mama masrafı artacak. günlük yediği gram 350-400

ek takviyeler verecekseniz somon yağı, biotin, glukozamin vs bunların aylık masrafı ortalama 300-500 bandında olabilir.

oyuncakların en ucuzu 100-150 lira oldu

ödül maması, kemirmelik kalemi var ayda 150-200 (ödül maması evde yapılabiliyor, biraz oradan masraf düşebilir)

aşılar en can yakan kısım. lyme en son 850 olmuştu galiba. başlangıç aşılarınız 3 karma, 2 boğmaca, 2 corona (corona opsiyonel), kuduz ve coğrafi bölgeye göre lyme.
bunların her sene tekrarlanması lazım diye biliyorum. özellikle kuduz sekmemeli

2 ayda 1 iç-dış parazit yapılacak sanırım en son 450 liraydı.

veteriner odaları sanıyorum 2 senedir temmuzda ara zam yapıyor, şehirden şehire oda tarifeleri değişiyor.

aşı ücretleri hariç yiyecek giderlerinin tamamı eğer küçük ırk bir köpek sahibi olacaksanız oldukça düşecektir. günde 70-100 gr yiyen köpekler var.
  • ofelia  (14.01.24 02:12:51) 
İki köpek sahibiyim, fiyat performans açısından en uygun mamayı alıyorum, 300-500 liralık mamalar düşünüldüğünde(15 kg için) nispeten çok daha kaliteli bir marka, 1250 lira. Daha ucuzlarını kesinlikle tavsiye etmem. Benim köpeklerim yetişkin ve büyük ırk (30kg) oldukları için ortalama 350 gr tüketiyorlar günde.

Veteriner masrafları, eğer yavru sahiplenecekseniz başlangıç için aşılar vs. daha çok masraf çıkacaktır. Yetişkinliğe eriştiğinde ise en büyük veteriner masrafınız düzenli iç-dış parazit uygulaması olacaktır. Ayrıca kedilere nazaran sürpriz veteriner masraflarıyla (sık dışarı çıktığı için hastalık, yaralanma gibi) daha sık karşılaşılabilirsiniz.

Bir de kısırlaştırma masrafı var, tek seferlik bir masraf olsa da biraz yüksek bulunabilir. Her veteriner farklı fiyat verebiliyor, ben 1-2 yıl önce 2500 lira ödemiştim her biri için. Burda da hayvanın kilosuna göre fiyat veriliyor.

Özetle küçük ırk köpekler maddi manevi(daha çabuk yorulurlar) daha az masraflıdır. Boyut büyüdükçe, özellikle de benimkiler gibi bir canavara sahipseniz, masraflarınız artacaktır.
  • fuzuli  (14.01.24 05:01:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.