[]

hangi tv markası "genel olarak" iyidir?

benim aklıma sadece samsung geliyor iyi olarak, philipsten uzak durun deniyor.

şimdi biraz araştırdım da 50-55inch'e kadar tv'ler iyi şekilde geliyor ama 65" ve sonrasında aşırı kaliteli olmadığı sürece bir şekilde o tv patlıyor anladığım kadarıyla. başta 65" falan düşünmeme rağmen bu yüzden radarımı 50 ve 55'lere çevirdim. samsung harici neye bakmalıyım sizce? vestel nasıl mesela? benim önyargım vardı ama bazı yorumlarda fiyatına göre çok iyi olduğunu gördüm. toshiba'da var çok ucuza ama vestel üretiyor onları sanırım.

bütçem çok yüksek değil, birincisi boyuttan da ziyade spor için yüksek hz ve dizi için gerçek bir 4k deneyimi istiyorum. 65" civarları yerine bu sebeplerden dolayı 50-55'lere kaydım. yani bilindik markalar hariç çok marka var. tcl için bozuk ürün geliyor yorumu çok, grundig var nasıldır bilmiyorum ama bi tık daha uygun fiyatlı vs

not: izleme mesafesi detayını biliyorum zaten boyuta göre bir oturma düzenine geçeceğim o konuyu atlayabiliriz.

 
Oturup tek tek modellere bakmadım ama sanıyorum vestel, Grundig, Arçelik ve türevi markalarda zaten 100/120hz tv yok. Dolasıyla elde sadece bilindik yabancı (hoş, diğerlerine ne kadar yerli denirse) markalar kalıyor. Bence onlardan şaşmayın. Sony alın derdim ama Türkiye’den çıkıyorlardı, son durumu nedir bilmiyorum.

4k, 100-120hz ve 50-55 inç diye arayınca zaten Samsung, LG ve Philips çıkacaktır. Toshiba’da da olabilir ama ben almazdım. Bütçem çok yüksek değil demişsiniz, 40-50 civarı değilse zaten 120hz alınmaz sanıyorum.
  • orient blue  (06.01.24 20:57:50) 
Valla Philips ambilight kullanıyorum aşırı memnunum. Sony de fena değildi.


  • sanguine  (06.01.24 21:49:25) 
Tv samsung lgdir. Sony yatırım yapmıyor. Philips her alana girmiş bir firma.


  • mikahakkinen  (06.01.24 22:47:27) 
samsung ve lg sadece.


  • jelly bear  (06.01.24 23:38:03) 
Samgun'um var memnunum.
Aslında genel olarak çoğu marka iyi de asıl olay model. Aynı arabalarda olduğu gibi.

Bence en önemli şeylerden biri de yazılım. Samsung smartta baya iyi benim tv yani, hiç sorun yaşamıyorum.
  • logisticsmanager  (07.01.24 00:06:43) 
istediğiniz özellikleri hesaba katınca minimum 30k'yı gözden çıkarmanız lazım. o fiyata da LG 50QNED816RE, Philips 50PUS8808, TCL 55C735 tercih edilebilir.

led deyip geçmişler ama genelde va panel kullanıyorlar bunlarda, televizyona 90 derecelik bir açıdan bakmanız lazım, tam karşısına oturarak yani, farklı açılarda ekrandan verim alamazsınız.
www.donanimhaber.com

modeline de bağlı olarak samsung, lg, philips, sony, tcl, xiaomi markaları başlıca tercih edilebilir.

toshiba 2015'te tv işini bıraktı, lisansını vestel aldı, artık o üretiyor. kötü bir yazılımı ve kumanda sistemi vardı.
  • kesmekes laleler  (07.01.24 00:20:55 ~ 00:21:11) 
TV dediğiniz cihaz, bir görüntü panelinden lcd vs, ses sistemi ve anakart vb ve yazılımdan oluşur.

Burada en önemlisi kullanılan panelin özelliği ve kalitesi , sonrasındada elektronik komponentlerin kalitesidir.
Bu anlamda öncelikle kullanılan panel ve sonrasında komponentlerin özelliklerine bakarak karar verebilirsiniz.
Bu nedenle markadan çok model konusuna odaklanmanızı tavsiye ederim.
  • Rao  (07.01.24 00:29:13) 
samsung ve lg'den şaşma!


  • halitkin  (07.01.24 01:51:16) 
şundan aldım, aşırı memnunum tavsiye ederim;

www.youtube.com
  • trajikomix  (07.01.24 03:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.