[]

Yurtdışı başvurular için e-devlet transkripti geçerli mi?

Merhabalar,

Gerek Avrupa gerek Kuzey Amerika olsun neredeyse tüm üniversiteler başvuru esnasında (benim örneğimde doktora fakat yüksek lisans da dahil buna) online sistemlerine transkript yüklemenizi istiyorlar.

Transkript İngilizce dışında bir dildeyse İngilizce çevirisini yüklemeniz gerektiği de özellikle belirtiliyor.

Bilindiği üzere, e-devlet üzerinden transkript oluşturduğunuzda parantez içerisinde hem derslerin hem diğer bilgilerin İngilizceleri mevcut. Bu durumda acaba yeterli midir?

Bunu doğrudan karşı tarafa/taraflara soramıyorum çünkü birçok kurumun Graduate School'u (enstitüsü) tam şu sıralar tatilde. Hatta bazı yerlerde onlar dönene kadar başvuru bitmiş ya da son gününe gelinmiş olacak.

Elbet bilen biri çıkar umuduyla sormak istedim. E-devlet transkriptiyle yurtdışı yüksek lisans/doktora başvurusu yapan var mı?

 
başvurduğum amerikan okullarının istediği transkript, resmi transkriptin fotokopisiydi. ben fakülte öğrenci işlerine e-posta atıp ingilizce transkriptin fotokopisini pdf olarak aldım. e-devlet'tekinde mühür, kaşe, imza olmuyor; e-imza ancak e-devletten doğrulanabiliyor. bu yüzden kabul edilmeme ihtimali olabilir.

bu arada ikisi arasındaki bir diğer fark da e-devlet'tekinde alttan alınan dersler yazarken, mezuniyet transkriptinde yazmıyor, bilginiz olsun.
  • inveniam viam  (25.12.23 17:26:54) 
Çok teşekkür ederim hocam. Sahiden, işin İngilizce kısmı bir yana böyle bir boyutu da var, onu düşündürmüş oldunuz. O halde ben de pek geç kalmadan aynı yolu izleyeyim.


  • balansvemanevra  (25.12.23 17:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.