[]

Böyle bir bölgeyi "biraz soğutmak" mümkün mü?

ibb.co

merdiven altına böyle bir dolap yaptırsam. (bizim evde bunun etrafı tamamen betonla dolu. sadece görmüş olduğunuz camekan bölümünde beton olmuyor olacak. )

böyle bir alanı en azından 20 derecenin üstüne çıkmamasını sağlayacak şekilde soğutmak mümkün müdür?

yakınlarında kalorifer peteği yok, arkası yanı altı üstü beton. (buraya soğuk hava üfleyecek bir şey kurulabiliyorsa, yanındaki betonun arkasında bir ardiye var. oraya motorunu yerleştirip bir delikten buraya üfletebilirim)

teknik olarak mümkün mü? "olağanüstü bir" elektrik faturasına mı sebep olur?

 
termostatlı bir soğutucu kurmanız gerekecek. yoksa sabit şekilde soğuk hava üfleyen bir cihaz sürdürülebilir olmayacaktır. örneği oda 18 dereceye düşünce cihaz duracak, 20 derece olunca tekrar çalışacak. direkt bu tip bir uygulamaya yönelik ürün hiç görmedim ama mutlaka başka bir ihtiyaca yönelik bir cihazı buraya uyarlayabilirsiniz.

önemli olan bu yapacağınız alanın tüm çevresini yalıtım malzemesiyle kaplamanız, bu sayede ısı kaybınız düşerse elektrik faturasına da büyük faydası olur.
  • kent sakini  (06.12.23 11:18:42) 
Soğuk hava deposu, soğuk hava odası. Mantığı bu şekilde.

Binanın dışına bir küçük soğutma motoru koyulur, kombi dış ünitesi gibi. Hani marketlerin, kasapların, oeynircilerin önünde yanında filan görürsünüz, kafes içinde olur. İçeriye de yeterli kadar petek koyulur bir kenara, borular ile gaz dışarıdan içeri taşınır ve soğuk hava deposu mantığıyla ayarlanan derecede çalışır, durur, çalışır.

İyi bir ısı yalıtımı yapın, en az 3cm strafor ile, yer kaybı yoksa 5 cm olsun. Doğru boyutta motor ve petek seçin.

Bir buzdolabından daha fazla elektrik harcamaz bana göre.

Şöyle bişey lazım dışarıya;

www.sogutmamarketim.com

dereceyi size göre seçmelisiniz tabi bu örnek buzdolap soğukluğunda.
  • John Bloor  (06.12.23 11:33:38 ~ 11:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.