[]

İngiltere vizesi - para bulundurma

şimdi aylık iyi bir gelirim var eşimin de benim de. bunda sorun yok.

ama banka hesabımızda ne döviz ne TL olarak 1tl'miz bile yok.
bi kısmı altın, bi kısmı ethereum yarısı da hisse senedi hesaplarında duruyor.

fiziki altın ve ethereum'u herhalde gösteremeyiz.
ama vize başvurusunda hisse senedi ekstrelerimizi gösterebilir miyiz banka hesabımız yerine?

sırf vizeye başvurmak için açıkçası 2-3 ay paramı hesabımda boş boş tutmak istemiyorum. gerekirse gitmem ingiltere, umurumda da değil.

- kardeşim 5 yıldır ingilterede, vize davet de gönderecek turistik amaçlı.
- türkiye'de ortak olduğum 3 tane şirket var bunları göstermem mantıklı m yoksa kafa mı karıştırır (buralardan da hatrı sayılır gelirim var)
- düzenli döviz gelirim var maaşlı olarak, ama dediğim gibi bu para yattıktan 1-2 gün sonra yatırımlara aktarıyorum. eşimin parasıyla da kira ve giderlerimizi ödüyoruz.

eğer derseniz ki olmaz, o zaman hiç 140 dolar falan ödeyip vizeye başvurmayacağım. ingiltere bize vize versin diye paramı öldürmeyeyim hiç.

 
deneyip görmek dışında bir yolu yok maalesef. hisse senetlerini bankadan bir varlik dökümü alarak gösterebilirsiniz. fiziki altınları da ancak bankaya altın hesabı açıp yatırırsanız gösterebilirsiniz.

Fakat en azından seyahatinizi karşılayacak kadar (konaklama, yemek, ulaşım vb.) nakit birikim göstermeden ben olsam başvurmazdım.
  • orient blue  (07.11.23 18:12:54 ~ 18:14:55) 
@orient blue,

ya o kısımda sorun yok. 3-4 bin dolar civarı parayı bırakırım kenarda. ama fazlasını bırakmayı düşünmüyorum
  • tchuck  (07.11.23 18:21:57) 
Gezi için yeterli paran varsa (3-4 bin bırakırım demişsin) alabilirsin bence. Çoğu şeyde 28 gün hesapta kalsın yazıyordu (öğrencilik vs.) turistikte de öyle mi bilmiyorum gov.uk'den bir bakarsın.

Altın ve hisse senedi "müşteri varlık raporu" tarzı şeylerde çıkıyor. Çok daha fazla paran olduğunu göstermek için onu alıp İngilizceye çevirtip koyabilirsin. Koymayabilirsin de. Sonuçta hesap dökümü alınca her ay x dolar gelip gittiği de görünecek.

3 şirketin üçünü de göstermek zorunda değilsindir herhalde. veya böyle detaylı belgeler sunacaksan bir ön mektupla durumu kısaca anlatman iyi olur. (çünkü geçmişte detaylara bakmayıp yanlışlık yaptıklarını gördüm) ve İngiltere'de beyanı önemsedikleri için "3 şirkete ortağım, şuradan para kazanıyorum sonra yatırıma aktarıyorum, kardeşimi uzun zamandır göremedik şimdi şu şu tarihlerde görüp döneceğim" tarzı bir metin bile güzel olur bence. Ben son zamanlarda hep öğrenci, dependant bilmemne vizesi aldım son turistik vizem 2014'teydi, son zamanlarda alan biri yine yazar belki.
  • nhk ni youkosu  (07.11.23 18:35:31 ~ 18:36:17) 
Ozellikle Ingiltere, mali tablolarin ve hesaplarin belirli bir mantik cercevesinde ve aciklanabilir olmasina cok onem veriyor.

Ret mektuplarini da ayni olcude ayrintili ve kisiye ozel yaziyorlar.

Gecen ay bir arkadasa ev parasi yatmis, maasinin bir kismini da elden aldigi icin bankaya yatan maasi da dusuk gorunuyor. "anlamsiz gelir hareketleri" var diye ret verdiler.

Fazla kafa karistirmadan temiz bir gelir gider hesabi sunun, tasinmaz varliklarinizi da ekleyin (tapu, arac vs), onceki seyahatlerinizi de belgelendirin (schengen, varsa usa, kanada), bir de vadesiz hesapta seyahatinizi yapmaniza yetecek kadar para olsun alirsiniz. Atla deve degil.
  • brkylmz  (07.11.23 19:49:22) 
Daha önce almadım fakat 3 tane şirkete ortak olduğunu söylemişsin. Bunu kanıtlayabileceğin şeyi koyman da sanki maddi durumun için bir kanıt oluşturur. Ayrıca geri dönmeyeceğin şüphesini de ortadan kaldırır sanki


  • evandro roncatto  (07.11.23 22:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.