[]

s&p hisse senedi almak

benim online bankaciligim var. bir tane enpara finansbank bir tane de isbankasi cep bank. s&p sirketlerinden hisse senedi toplamak istiyorum. nasil yapabilirim? tane tane bilmeyen birine anlatir gibi.

benim birikimim 40 dolar aylik. her ay 40 dolarlik yatirmak istiyorum. mesela microsoftun 0.0000003 hisse senedini alabiliyor muyum 40 dolarima. ogrenmek istedigim sey bu bunu yapmak istiyorum. 40 sene buna hic dokunmayacagim satmayacagim.


 
turkiyedeki bankalar araciligiyla amerikan borsasinda islem goren sirketlerin hisselerini alamazsin diye biliyorum. bankalardan anca bazi abd hisslereine yatirim yapan fonlari alabilirsin. edit: alttaki cevaba bakinca yaniliyormusum

(bkz: interactive brokers) adli servisi arastir. tam olarak anlattigin seyi ("fractional shares" olarak gecer) yapmana izin veriyor.

al sat yapip kar edince veya temettu ("dividend") alinca vergilendirmesi nasil oluyor bilmiyorum turkiye'de yasamadigim icin.

tavsiyem sp500'un tamimina yatirim yapan fonlardan ("etf") alman. usd uzerinden nyse'de islem gorenlerden en bilinenleri VOO ve SPY (ikisinin de icerigi ayni sey, suradan inceyebilirsin hangi sirketin orani ne: investor.vanguard.com). Tek microsoft'a abanmak fazla riskli. bu fonlarin guzelligi komisyonun/yonetim ucretinin neredeyse sifir olmasi.
  • hot potato  (09.10.23 19:21:49 ~ 19:29:54) 
iş bankasından alabilirsin 5000 dolara kadar 15 dolar komisyon alıyor. Hisse başķ

Haliyle 40 dolar degil 15 dolar komisyona degecek miktarda alman mantıklı olur.
  • Fritz-X  (09.10.23 19:25:39) 
Midas ile 1,5$ komisyon ile alabilirsin. Şu an ki fiyata göre 0,121 adet hisse alınabiliyor 40$ ile illa. İnteractibe brokers veya diğer yurtdışı menşeli şirketler ile yatırım yapman için swift yapman gerekir, 40$ için saçma oluyor. Türk bankaları da 10-25$ arası komisyon alıyor. Midas en uygunu görünüyor


  • avatar is back  (09.10.23 19:47:22) 
Tüm bunlara ek olarak yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fonları da satın alabilirsiniz.


  • eisberg  (09.10.23 20:16:10) 
yabancı borsalar için interaktif brokers kullanabilirsiniz komisyon ücretleri konusunda türkiyede hiç bir şeklide rabiki yok.
Endekse yatırım yapmak istiyorsanız orada qqq fonu benzeri fonlar var.

arkadaşların dediği gibi yada yerine türk bankalarından yabancı fonlara yatırım yapan fonlarda satın alabilirsiniz.
  • Rao  (09.10.23 20:49:25) 
1,5$ cok pahali geldi bana.
almanyada 1€ islem basina.

etf, fon bunlari da arastirabilirsiniz. büyük yatirim sirketleri karlari sizden büyük ihtimalle daha verimli ve daha az vergi ödeyerek topluyorlardir
  • sonsuz  (09.10.23 22:07:07) 
phillip capital en son işlem başına 0,99usd komisyon reklamı yapıyordu.


  • lazpalle  (10.10.23 10:50:10) 
Bu dediğinizi türkiye'de midas ile yapabiliyorsunuz sadece. Bankalardan lot altı işlem veren yok bildiğim ayrıca komisyonlar yüksek. Yani 40 dolarlık hisse için 15 dolar komisyon ödeyeceksiniz. O komisyonu çıkartmak için hissenin neredeyse %50 artması lazım maliyeti çıkartmak için.

Sırf heves için değmez yani.
  • anten  (10.10.23 14:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.