[]

Hisseli miras kaldı ama tarlayı satabilecek miyiz? ve Haciz..

Dede tarafından 25 kişi üzerine ailemize hisseli pay şeklinde tarla,bağ,bahçe kaldı. dün o bölgedeki emlakçılar ile tkgm parsel sorgulama üzerinden daha öncesinde aldığım ekran görüntülerini paylaştım, emlakçı araştırdı ortalama 5 milyon gibi bir fiyata satılabileceğini ilettiler. baya büyük deniz gören bir alan. ancak bazı sorunlar var

birincisi; bu arsa 25 kişinin üstüne pay edilmiş durumda. herkes yaşıyor ve birbirini tanıyor, akrabalık durumumuz var. 25 kişiden 22'si dün konuştuğumuzda arsayı satmayı kabul ediyor ancak 3 kişi satmak istemiyor. biz kendi payımıza düşen m2'yi satabilir miyiz o 3 kişiden bağımsız olarak? ( arsanın müşteriside hazır direkt parayı verip almak istiyorlar )

ikinci sorun; dün bu arsa üzerinden 4-5 banka üzerinden 40 bin tl gibi bir rakamda haciz olduğunu söyledi araştıran emlakçı.. bu ne olabilir? bu 25 kişiden birinin banka borcu üzerine konulmuş bir haciz mi yoksa emlak borcu gibi bişey midir? bunu nereden detaylı öğrenebiliriz?

 
benzer bir süreçteyim. hiç haberim yokken bir sürü tarlanın varisi olduğumu eve gelen tebligatla öğrendim. benim gibi 20-25 kişi var hak sahibi.

varislerden birisi taşınmazların satış yoluyla hak sahiplerine pay edilmesi için avukat aracılığıyla dava açmış, öyle haberimiz oldu. mahkeme tek celsede tüm tarla bağ bahçenin icra yoluyla satışına hükmetti. zaten bu durumlarda başvurulan yegane yol buymuş, o yüzden çok hızlı karara bağlanıyor. şimdi satışın gerçekleşmesini bekliyoruz.

özetle emlakçıdan ziyade bu alanda uzman bir avukata danışmakta fayda var.
  • robin crusoe  (05.10.23 18:12:24 ~ 18:13:15) 
Öncelikle avukata danışın +1

Tarım arazilerini söylediğiniz şekilde satamazsınız, belli bir dönümün altındaki parçalara bölünemez. O üç kişinin payı bölünme sınırının üstündeyse belki mümkündür, dolayısıyla yine avukata danışsanız en doğru bilgiyi verir.
www.imarhaber.com
  • kobuzchu kiz  (05.10.23 18:24:46) 
Kendi hissenizi birbaşkasına hisse olarak satabilirsiniz. Ancak bu tür satışta diğer hissedarların öncelikle satın alım hakkı vardır. (Şüfa hakkı) Satış sonrası dava açarak benim haberim yoktu diye satışı iptal ettirebilirler. Onun için diğer tüm hissedarlardan Almak istemiyorum diye noter tastikli belge almadan o hisseyi hiç kimse satın almak istemez.

Diğer arkadaşların dediği gibi mahkeme kanalıyla sattırıp payınızı alabilirsiniz (İzale i Şüyu) Ancak bu şekilde satışlarda hisseniz para değil pul olur.

En iyisi madem diğer hissedarlarla görüşüyorsunuz, Payınızı ya onlardan birine satın ya da güvendiğiniz birine vekalet verip ona sattırın. Öncelikle de tapu dairesine gidip o haczin ne olduğunu öğrenip halledin.

Bu aşamada da emlakçılara karşı ihtiyatlı yaklaşın.
  • Mirket  (05.10.23 18:36:02) 
edevlet uzerinde web tapuya erisip arsa uzerinde konulan şerhleri gorebilirsiniz.

3 kisiye siz alin o zaman bizim hisselerimizi diyebilirsiniz. eger almiyorsaniz da birlik olup satalim diyin, cunku izalei şüyu davasina giderseniz mahkeme ortakligin giderilmesi icin ihaleye cikarip satacak orayi ve eger guzel bir bolge ise ihale islerini kovalayanlar ederinin cok altina alacak arsanizi.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (05.10.23 19:15:27) 
mahkemden satış kararı avantajlı
teklifler interntten veiliyor, tüm türkiye'ye açık
değerinin altında giden yer pek görmedim
  • bir soru sorcam  (05.10.23 19:36:29) 
intikal yapıldı mı? yani misal siz dedenizin mirasçılarından biriyseniz, sizin isminizin olduğu tapuyu aldınız mı?


  • malheiros  (05.10.23 22:13:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.