[]

Epoksi kaplama ve su sızdırmazlığı

Merhaba,

Özellikle Sağanak yağışlarda, terasın su eğiminin de düzgün yapılmaması sonucu biriken yağmur suları derz boşluklarından sızarak alt kattaki salonun tavanını berbat etti. Hoş Su birikmese bile sızıyor bence. Her yağmurda salonun tavanı ıslanıyor.
Ben terastaki fayansları komple kırdırıp yeniden yaptırmak istemiyorum çünkü o derzlerden bu sene olmazsa seneye yine yağmur suyu sızar. Çoğu kişi bu duruma çözüm olarak terasını kapalı balkon haline getiriyor ben kapatmak da istemiyorum.
Terası epoksi zemin kaplama yapsam veya yaptırsam daha iyi ve garanti bir sonuç alır mıyım? Bu da olmuyorsa komple muşamba ile kaplayacağım?!
Fikirlerinize açığım, teşekkür ederim.

 
ehil bir ustanın yaptığı derzden su almaması lazım aslında ama mevcut fayansları kırmadan uygulayabileceğiniz çözümler var. mesela şeffaf sıvı malzemeler var, fayansların üstüne boya gibi uygulanıyor, su geçirmezlik kazandırıyor. şunun gibi;
www.isonem.com.tr

  • orient blue  (01.10.23 17:36:18) 
Derzleri ve fayanslarda sorunlu olan varsa tamir etmelisin. Bu konuda oldukça fazla araştırma yaparak bir sonuç elde ettim

Dks dt120 ve KÖSTER Latex
Sentetik Kauçuk Esaslı Aderans ve Geçirimsizlik Katkısı

Bu iki ürün kullanımlarını arastirarak sorununu çözebilirsin.

Epoksi konusunda bir yüzme havuzunda kullandık. 500 TL maliyetle havuzun su kaçaklarını cozmustuk.

Teknomarin ürünlerini kullanmıştım

Yerinde olsam öncelikle derz ve harç tamir işlerini yapman sonrasinda dks dt120 ile kaplama.
  • kaiserr76  (01.10.23 17:44:25) 
su sızdırmazlık sağlar ama güneşe dayanıklı olmayabilir
bir ihtimal rutubete sebep olabilir iç tarafta

yazıldığı gibi fazla maliyetli değilse denemekte mahsur yok bence

bir de normalde fayans altına su geçirmez astar yapılıyor (normal harç şeklinde, kuruduktan sonra üstüne kalekimle devam)
fayans aralarına derz gibi bunu uygulayabilirsin
  • bir soru sorcam  (01.10.23 18:07:12 ~ 18:08:11) 
su sinsi bisey, epoxy ile olmaz.

fayanslari sokup, altini temizleyip direk beton ustune su sizdirmaz kaplama (torch applied membrane) yapilip sonra tekrar fayans dosenmesi lazim ki bunu isini bilenlere yaptirmazsan yine de kacirir.

diger secenek de balkonu kapatmak ki sen istemiyorum demissin ama en kolay cozum bu genelde turkiye'de cunku membrane isini duzgun yapan bulmasi zor.
  • cooperr  (01.10.23 19:27:36) 
Maliyetten kaçınmıyorsanız membran+1
Fayansları söküp pürmüzle uygulanan membranı yaptırın terastaki yan duvarlara da bir miktar çıkacak şekilde.

Üzerine artık ne kaplatırsanız…
Diğer çözümler bir zaman sonra aynı sorunu tekrarlayabilir ama bunu yaparsanız. Bina ömrünce bir sorun yaşamazsınız. Tabii kolay bir uygulama olsa ucuza yapacak acemilerden kaçının.
  • filipis  (01.10.23 22:44:01) 
Sermaik üzeri sürülen uygulamalar kısa zaman için işe yarar, ama üzerinde gezindikçe ve güneş vurdukça özelliğini yitirecektir.

Kesin çözüm istiyorsanız, membran ya da iki kompenatlı karışım ile düzgün bir yalıtım yapıp üstünü tekrar seramik/fayans ile kapatmaktır.

Yalnız burada püf noktası, suyu veya nemi seramik ile yalıtım arasında hapsetmemek, seramikten bi alta membrana inen suyu da uzaklaştırmak lazım.

Bu yüzden yalıtım yapılırken giderler de buna uygun yapılmalı, süzgeç doğru seçilmeli, yalıtımla uyumlu olmalı.

Metrelerce alanı yalıtırsınız su geçirmez, ama süzgecin/giderin yanından milim alandan su alır ve boşa gider tüm emek.

Eski seramiği kırarsanız iş büyür, ben olsam eski seramiğin üstüne yalıtım yapar onun üstüne de yeni seramik yapıştırırım.
  • John Bloor  (02.10.23 10:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.