[]

Bir zamanlar seviştik ama şimdi arkadaşız erkeği

Başlık, bana değil “arkadaşlarına” hitaben..

Okunması şart değil ama şunu buraya bırakayım www.eksiduyuru.com
Bu duyurunun üstünden zaman geçti, çok şeyler, tartışmalar, güzellikler vs yaşandı derken iki taraf da birbirini daha iyi anlar oldu, daha çok yakınlaştık vs.
Özellikle, gördüm ki iki tarafın da birbirinden “başka” sebeplerden kaynaklı karşı tarafa tam güvenememe durumu var(dı). Neyse bunlar da konuşuldu, karşılıklı güven inşaası için el sıkışıldı falan.
Derken hooop yine yeni bir şey öğreniyorum ve başa sarıyor her şey.

Hayatımdaki insanın eskiden seviştiği, platonik aşık olduğu, bir süre sevgili olduğu vs vs insanlarla arkadaş olarak kalmalarını elbette anlarken, arkadaşlıklarını düzenli şekilde sürdürmelerini kabul edemediğimi hatta anlayamadığımı farkettim. Ancak bu durum beni neden üzüyor gerçek cevapları ifade edemiyorum. Karşı tarafa da gerçekte neden üzüldüğümü anlatamıyorum. Burada şundan bahsediyorum, sadece sevişmiştik daha önce dediği kişi hayatında düzenli görüştüğü ve tıpkı hepimizin normal arkadaşları gibi sosyalleşmek için düzenli haberleştiği biri haline geliyor. Bu, tüm herkesle böyle.. tabi kızlar da bu duruma okeyse.

İlk duyuruda eski sevgilisi/gerçek bi ilişkisinden söz etmiştim. Geçenlerdeyse bi takım arkadaşlarıyla hep birlikte tatile çıktık. Biz çiftiz, bir çift daha var(eskiden beri duyuyorum bu insanları, hep görüştüğü bir çift) ve de iki single arkadaş. Neyse bi sonraki hafta başka bir konuyu sorarken tesadüfen öğreniyorum ki bu çiftteki kız tarafıyla daha önce sevişmişler, yazık kızım sevgilisi de biliyor mu emin değilim. yaa biz tatile çıktık mesela bana neden söylemedin diyorum, “e date bile değildi sadece seviştik, ayrıca durduk yere biz zamanında sevişmiştik mi diyeceğim” diye cevapladı.

Konu zaten farkettim ki bana neden söylemedi falan değil. Bi insan neden arkadaşlık sınırı duygusal,cinsel olarak aştığı biriyle sürekli görüşmek,hayatında yer almasını/kalmasını ister? Konu bu yani. Ben bunu bunu yapmanı istemiyorum deyince beni manipüle ediyorsun/hayatıma arkadaşlıklarıma müdahale ediyorsun oluyor. Bu anlamda haklı olabilir ama al kardeşim hayatını bildiğin gibi yaşa o zaman demeden önce yapılacaklar listesi ne?:D beni neden incittiğini anlayabileceği dilden anlatmak istiyorum.

*sevgi, sadakat vs bu konularda endişem yok, böyle bi kaygı hissetmiyorum, o da hissettirmiyor. Ama şu tablo yüzünden çok yazık gerçekten:(

 
Bu kafayla baş edemezsin. Bence yol yakınken ayrılmak senin hayrına olur. Senle ayrılsa muhtemelen diğer kızla yine bi şeyler yaşanacak, böyle potansiyeli olan insanlarla aynı ortamda bulunmak istememen de çok normal. Ayrılık harici çözüm göremiyorum.


  • asap raki  (20.09.23 14:46:43) 
Ayrıl, hiç boşuna vakit kaybetme. Sizin kafa yapınız farklı. İkna edemezsin.

Arkadaş baya cıngılbört tadında birisi. Bize gelmez bacım :(
  • yenibirgüzelnick  (20.09.23 15:06:56) 
Bazı farklılıklar ilişkiye engel ne yazık ki.

Bakın şimdi bilemiyorum, belki bu kişi eski sevgilisiyle ya da birlikte olduğu kişiyle size sadakatini zedelemeden bir arada vakit geçirebiliyordur. Böyle insanlar var, ilişki sonrası arkadaş olarak devam etme kararı alsam ben de bu kişilerden biri olurum örneğin, aldatmak aklımın ucundan geçmez. Ancak ayrılık sonrası arkadaş kalmak hem duygusal sebeplerle benim için imkansıza yakın hem de kendim birlikte olduğum kişinin eski sevgilisiyle görüşsün istemem.

Hal böyle olunca bu karakter farkı devasa bir sorun oluşmasına sebep oluyor. Ben bunu asla kabul etmem şahsen.

Benim için güven problemi oluşturur. Etrafta görüp duyduklarımdan dolayı insanlara inancım fazlasıyla zedelenmiş vaziyette zaten, bir de bu tip konularda riske girmek istemem. Yaşlar +30 demişsiniz, bu yaştan sonra hiç istemem. Bu yaştan sonra heyecan değil, bu yaşıma kadar oluşturduğum kendi karakterimle boğuşmak zorunda kalmadan kafam rahat bir hayat geçirmek isterim.
  • akhenaten  (20.09.23 15:13:53) 
fazlasiyla kultur farkliligi gibi duruyor, guven, iletisim, sevgi, saygi problem yok gibi. AYrica iliski sonrasi arkadas olarak devam etsem ben de kendimde hic sadakat sikintisi gormuyorum +1, yani bir kere sevistik diye kimseyle boyle bir rutine girme gibi bir durumu yok bir cok insanin. Isvecliler icin de bu konu, benim anladigim kadariyla, cok normal sanirim. bununla birlikte dutch demissiniz, avrupa'da kucuk yerler hakkaten cok kucuk oluyor ve bu kucuk yerlerde arkadasliklar cok eskiye dayaniyor, dolayisiyla adam tek tek hepsini cikarmak istese arkadas grubunun 3/4'unu hayatindan cikarmak zorunda kalacagi icin herkes bu sekilde takiliyor olabilir. diger kizin sevgilisi biliyor olabilir, bilmiyor ve hic umrunda olmayabilir. fazlasiyla kulturel kodlanma rahatsiz oldugunuz sey, sordugunuz yer de bu kodlanmalarla yogrulmus insanlarla dolu ve bir cogu daha da kotuye giden bir ortamda yasiyor (turkiye'de kadin erkek iliskileri ve iki cinsiyetin de birbirine bakisi fazlasiyla sagliksiz bir hal aldi). sizin yerinizde olsam, illa ki baskasinin fikrini almak istiyorsam, reddit ya da yasadiginiz yerine expat gruplarina dutch kulturunde bu normal mi gibisinden bir sey sorardim sanirim.
bununla birlikte ne bizim, ne de dutchlarin dusundugunun bir onemi var, saglikli iliski sevgi, guven ve nese gerektirir (bence). nasil hissettiginize bakmak ve bunlari insa edip edemeyeceginizi dusunmek daha saglikli olacaktir.

  • songforsomeone  (20.09.23 15:21:40 ~ 15:23:26) 
Çok güzel açıklamışsınız,
Daha da yazın arkadaşlar.. lütfen :(

@akhenaten aman aldatır mı gibi bi derdim yok, yani galiba doğrudan yok. Çünkü bu insanlara gerçekten nötr. Öyle bi endişe hissetirmiyor. Ve bu durum benim, bu insanlardan neden vazgeçemediğini daha da çok anlayaMAMAMA sebep oluyor. Yani kaşı gözü oynayan çapkın bi tip olsa arkadaş ayağına kızları cepte tutsa diyeceğim aha bunun rengi böyle. Belki “sevişmelik” lazım olur dediği yok.
E o zaman neden arkadaşlığı sürdürmek, yardıma koşmak, sosyalleşmek vs vs peşinde olur bi insan?!

Bu son örnekteki kızın sevgilisi var zaten çift geldiler diyorum tatile. Belki evlenecekler falan öyle bi çift ama konu bu değil.
  • rewlack  (20.09.23 15:26:34 ~ 15:57:49) 
yani su son yazdiginizdan anladigim, bu kisinin sevdigi insanlarla belki bir iliski yasayip deneyip, olmadigini gorup ama arkadas olarak keyifli vakit gecirdigi icin, insan olarak deger verdigi icin neden arkadasliklarina devam ettigini anlayamiyorsunuz? yani ne bileyim, biriyle uc bes birlikte olursunuz, ama ikili iliskide inanilmaz cekilmez biri oldugunu anlarsiniz ama arkadas olarak iyidir, mesela hobileriniz benzerdir, onlar uzerinden gorusmeye devam edersiniz. bu bana cok garip gelmedi acikcasi. guven sorunu da yok? insanlar arkadaslik iliskilerinde baska sevgili iliskilerinde baska olabiliyorlar, ve birliktelik deneyip cift olarak olmayacagini gorup, arkadas olarak cok keyifli neden olmasin ki birisi? benim oyle bir arkadasim var mesela, 1-2 ay filan dating yaptik, sevistik de, ama gordum ki hayatta birlikte olamayacagim bir insan, hala ara ara gorusuyorum cunku muhabbeti, olaylara bakis acisi cok hosuma gidiyor, degisik fikirler veriyor vs. Ama bu kisiyle bir birliktelik dusunmem, tekrar sevismem de, elbette gorusmek istemezse zorlamam o da beni zorlamaz ama hicbir sevgilisine de bir tehdit olusturma durumum yok. hatta bazi eventlere giderken yazar arada, ben de giderim vs. Su anda cok sevdigim bir arkadasimla onun araciligiyla tanistim mesela.


  • songforsomeone  (20.09.23 15:35:27 ~ 15:36:42) 
@songforsomeone,
Son yoruma cevaben;
Çünkü insan mı yok? :D bütün bunları yapabileceği/çok iyi anlaştığı başka kızlar da bulabilir ve sevişmeden hayatına/arkadaşlıklarına devam edebilir pekala. İnsan silmek demiyorum ama belli ki sevişme odağıyla hayatları kesişmiş çok kafayız iyi vakit geçiririz motivasyonuyla değil. Bu ikisi farklı.

Bir de öte yandan o zaman bu çocuk sevişme potansiyeli olduğu her arkadaşıyla (ilgisini fiziksel/cinsel anlamda çekme potansiyeli olan) sevişmeden duramıyor mu? Düz arkadaş olamıyor mu endişesi de yaratıyor.

yaparım ederim birinci tekil kullandığınız için soruyorum, hayatınızda biri var mı? Hayat rutininizi, kendi rızanızla bi sevgili edindiğinizde o var diye kendiliğinden otomatik olarak veya onun beklentileri doğrultusunda değiştirir miydiniz?
  • rewlack  (20.09.23 15:52:20) 
karakterini değiştirip tanıdığı insanların yarısının hayatından çıkmasını istiyorsun. bence mantıklı değil. olduğu gibi kabul edebiliyorsan et (bence kabul edilecek bir tarafı yok) edemiyorsan ayrıl. belli ki çok temel konularda bambaşka düşünen insanlarsınız.


  • elorelia  (20.09.23 15:57:31) 
yani birincisi hakkaten (belki hepsi ile degil ama bazilariyla) insan olmayabilir, bunu bilemiyorum, bir onceki yorumda da yazdim. kucuk yerdir bisidir.

ikincisi, eminim bunu konusmussunuzdur ama sekste atfettigi anlam ozellikle de ciddi olmayan iliskilerde sizden cok farklidir. ki oyle gibi duruyor. seks bir ihtiyactir, o anda ihtiyaci olmustur, karsidakinin de olmustur, gidermislerdir, bitmistir gibi bir kafada olabilir. ama bu arkadasligini ilerletmesi icin bir engel degildir. iki taraf da ayni derecede umursamiyordur, birlikte tatile gittiginiz cift gibi. bunlari kesin dogru olarak yazmiyorum elbette boyle de olabilir mi diye yaziyorum.

ucuncusu, su yazdiginizla 'Yani kaşı gözü oynayan çapkın bi tip olsa arkadaş ayağına kızları cepte tutsa diyeceğim aha bunun rengi böyle. Belki “sevişmelik” lazım olur dediği yok.' su, bence biraz celisiyor, "Bir de öte yandan o zaman bu çocuk sevişme potansiyeli olduğu her arkadaşıyla (ilgisini fiziksel/cinsel anlamda çekme potansiyeli olan) sevişmeden duramıyor mu? Düz arkadaş olamıyor mu endişesi de yaratıyor." acaba guven sorununuz var mi hala?

dorduncusu onaylanma ihtiyaci olabilir, bunu bu yolla karsilamak ilk iliski kurma bicimi olabilir karsi cinsle, bilemiyorum.

son olarak, elbette hayat rutinimi degistiririm, insanlari silmek vs degil ancak elbette birlikte olmak istedigim kisiye yer acmak icin, onunla iliskimi derinlestirmek, gelistirmek ve deneyimlemek icin kesinlikle hayat rutinimi degistiririm ve bazi seylerden kademeli olarak, ya da azaltarak vazgecerim. hepimiz bunu yapariz zaten, yoksa derin iliski kuramayiz. cunku hem herkese, hem kendimize hem sevdigimize yetmemiz cok mumkun degil. dolayisiyla oncelik siralamam kesinlikle degisir ve karsimdakinden de bunu beklerim. bu demek degil ki tek hayati ben olayim, kendi hobilerine ve arkadaslarina da vakit ayirmasini beklerim ve isterim ancak elbette haftanin 7 gunu arkadaslariyla bulusan biri hem buna devam edip hem birisiyle derin bir iliski kuramaz.
  • songforsomeone  (20.09.23 16:12:07) 
ya bir de dutchlar cok garip insanlar, belki de hakkaten yasama bakisiniz cok farkli yani.
bir ara internette bunlarin evine misafirlige giden cocuga yemek yedirmediklerine, aksam yemegi ikram etmediklerine dair cok geyik yapilmisti. denk geldiniz mi bilmiyorum. :D

www.reddit.com
  • songforsomeone  (20.09.23 16:20:10) 
"bu insanlardan neden vazgeçemediğini daha da çok anlayaMAMAMA sebep oluyor." sebebi malum. hoşuna gidiyor.
"Yani kaşı gözü oynayan çapkın bi tip olsa" böyle olmayanların sexual drive'ı eksik değil.
cevabı biliyorsunuz, aslında her yer, her ilişki bununla bezeli de de bunu itiraf etmek sosyal intihar.
  • lambırcek  (20.09.23 16:49:09) 
Bence de kültür farkı. Mesela şöyle demişsiniz: "Bi insan neden arkadaşlık sınırı duygusal,cinsel olarak aştığı biriyle sürekli görüşmek, hayatında yer almasını/kalmasını ister?" O da sırf yattık diye niye insanlarla arama mesafe koyayım diye düşünüyor büyük ihtimalle. Onun normali ile sizin normaliniz farklı. Sizin bu konuda farklı olduğunuzu kabullenmeniz ve devam edip edemeyeceğinize karar vermeniz lazım bence. Çünkü bizim veya sevgilinizin söyleyebileceği ve size vahiy gelerek konuyu çözeceğiniz bir açıklama yok. Temel bir farklılık var.


  • peki madem  (20.09.23 16:56:10 ~ 16:57:20) 
sevişti diye dünyanın en iyi insanı olsa bile selamı sabahı arkadaşlığı kesse daha mı doğru olacak?
siz nasıl hala berabersiniz ben anlamıyorum. ayrı dunyaların insanlarısınız resmen

  • abelardo  (20.09.23 22:52:41) 
Selamı sabahı kessin mi diyorum? Açıklamalarda özellikle belirttim, böyle bişeyi ben de saçma bulurum. Soruda düzenli olarak aramak sormak, plan yapmak, davet etmek veya kendini davet ettirmek gibi şeylerden bahsediyorum.


  • rewlack  (20.09.23 23:27:18) 
acaba sevismedigi kadin arkadasi olmus mu hic?


  • banach  (21.09.23 02:57:40) 
hollandalıymış. kültürel farklılığa takılacaksınız gibime geliyor ama o kişi, türk bir kadın ile birlikte olup bu konuyu çok rahat aşabilirdi. belki siz de bu vesileyle kendi dünya görüşünüzü aşabilirsiniz. bu tip konularda tek bir doğru yok.

evet, durup dururken "bak ben şunlarla seviştim" mi diyecek? bu arada size hangi vesileyle söyledi, onu merak ettim şu an.

olay şöyle oluyor: bir kişiyle 3 sene arkadaşsın mesela, sonra bir gün denk geliyor, bir şey oluyor, sevişiyorsun. ondan sonra yine arkadaş olarak takılıyorsun. onunla seviştiğin aklına bile gelmiyor.

dolayısıyla ben de bir sorun göremiyorum.

"onunla seviştiğin aklına bile gelmiyor" kısmının altını çiziyorum.

edit: "yazık kızın sevgilisi de biliyor mu acaba" demişsiniz ama bu öyle bir şey değil :) "yazık" denecek bir konu değil fark etmediniz mi hala? :) biliyordur, bilmiyorsa da çok gerekirse söyler kız.
  • ahm1  (21.09.23 03:26:07 ~ 03:27:30) 
DIkkatli sekilde okudum.Adamin hatasi sevistigi kisileri size soylemesi olmus bence. Ciftler ne kadar yakin olursa olsun birbirlerine anlatacaklari konularda belli sinirlar olmali.Önceki iliskileriyle ilgili gereksiz fazla detaylardan kacinmalilar


  • turkuaz  (21.09.23 12:43:15) 
@ahm1'in soyledigi sey benim de dikkatimi cekti, soyle yazmis : edit: "yazık kızın sevgilisi de biliyor mu acaba" demişsiniz ama bu öyle bir şey değil :) "yazık" denecek bir konu değil fark etmediniz mi hala? :) biliyordur, bilmiyorsa da çok gerekirse söyler kız.

ben de katiliyorum, ne kadar farkindasiniz ya da kabul etmek istersiniz bilemem ama bence cinsellik konusuna ve yasanmis cinselligin iliskilerdeki etkisi konusunda duygulariniz ve dusunceleriniz partneriniz ile cok farkli. siz yasanmis bitmis bir cinselligin bir iliskiyi artik etkilemeyebilecegini tahayyul edemiyorsunuz, yazdiklarinizdan o anlasiliyor, bu iyi ya da kotu bir sey degil, bu konudaki fikriniz bambaska, muhtemelen sizi etkiliyor ve hic etkilemedigi hic olmamis ki, karsidaki ya benim icin onemli degil dese de anlamiyorsunuz. o da sizi anlayamiyor. yani ikinizin de, digerinin inandigi sey hic deneyimlemedigi bir sey, bu nedenle ikiniz de birbirinizi anlayamiyorsunuz gibi geldi bana. burada varilacak nokta birinin digerini ikna etmesi degil, iliski boyle bir sey degil, birbirini anlamak onemli. siz ikna etmeye ugrasiyorsunuz, anlamadiginiz, deneyimlemediginiz bir seye nasil ikna olabilirsiniz. olamazsiniz.
  • kassiopeia  (21.09.23 13:03:08) 
dolayisiyla bu 'talebiniz' havada kaliyor gibi geldi bana, onun yerine nasil hissettiginizi anlatmaya calisin, belki yardimci olur. bunu kiskaniyorum, bu beni digeri ile yarisiyormusum hissine sokuyor, bu beni guvensiz hissettiriyor gibi. nasil hissediyorsaniz yani. bilemiyorum ne hissettiginizi. bence kendiniz hislerinizden kopuk, daha cok bu beni rahatsiz ediyor, bunu anlasin uzerinden gitmissiniz. kadin erkek beyni farkli calisir, olaylara bakisimiz ve kendimizi iliskilendirmemiz farkli seyler uzerinden oluyor. sizi nasil etkiledigini anlamadigi bir sey icin davranisini degistirmesini istiyorsunuz ama adamin kafasina yatmiyor cunku onun icin oyle bir deneyim mevcut degil, nasil hissettiginizden giderseniz daha rahat edebilirsiniz belki.


  • kassiopeia  (21.09.23 13:07:44) 
Çok teşekkürler, son yorumalar da yukarıdakiler gibi açıklayıcı olmuş.
@banach tabiiki, var böyle kız arkadaşları da.

@ahm1, tek türk ilişkisi ben değilim. Ama öncekiler date veya ilişki gibi değil pek. Örneğin benden önce bir bumble datei vardı, önce bana aramızda klik olmadı direkt arkadaş olabileceğimizi anladım diye anlatmıştı, baya zaman sonra ısrar edince evet seviştik dedi. Örneğin bu örnekteki kızla da whatsapptan vs iletişim kurmaya bir tür “arkadaşlık(?)” inşaa etmeye devam ediyor. Üstelik kız amerikada yaşıyor şu an, belki hayatları boyunca karşılaşmayacaklar bir daha (en azından benim mantığımda) yani çevresinde sosyalleşmek için arkadaş yoksunluğundan bunu yapıyordur savı bu noktada çürüyor(siz söylemediniz ama yukarıdaki yorumlarda vardı).

Hangi vesileyle öğrendim kısmı ise; neredeyse bir yılın sonunda bana sürekli kankam,bestiem, en yakın arkadaşım dediği ve sürekli baya baya sık görüştüğü kişinin hayatındaki tek ciddi ve en önemli ilikisinden exi olduğunu kızın evine yemeğe gittikten sonra sorarak öğrendim. Bu hassas durum zaman içinde bende ekstra bir güven eksikliğine yol açtı.
Evde bir davet veriyorduk geçen hafta ve ben de konukların arasında böyle biri olup olmadığını nasılsa söylemez diye sordum.

Yazık dememin sebebi ise durumu acınası veya utanılacak bişey olarak görmem değil (ya da çoğunlukla değil diyeyim) eğer bu bilgi o çocukla paylaşılmadıysa; bu paylaşmaya değer görmeme hali. Çünkü bana bunun gibi intim meseleler, zaten intim olduğu için sevgiliyle paylaşılabilir gibi görünüyor. Bir anlamda yakınlık ve güven belirtisi yani. Bi de çocuk da türk belki o da bana yakın tepkiler verebilirdi gibi bi noktadan bilinçaltım bi destek arıyordur belki. O yüzden öyle yazdım.
  • rewlack  (21.09.23 14:37:17) 
@ahm1
Bir de en önemli konuyu atlamışım sizin yorumunuzda.
“Bir kişiyle 3 sene arkadaşsın mesela…”
Bu kızlarla olan ilişkisi bu değil işte, arkadaşlık için değil gönül işleri için biraraya gelinmiş, öncelik ve ana hedef bu olmuş sevişilmiş ve/veya aşk yaşanmış sonra o zaman arkadaş olalım’a dönmüş. Bu bana farklı yollar gibi geliyor. Sizin söylediğiniz gibi olsa daha kolay anlardım sanırım.

Daha açık olsun diye bunble date örneğini kullanacağım. Zaten sevişmek olursa da bi süre sevgili olmak için biraraya gelmiş tanışmış takılmışsın. E bunlar olmamış, arkadaş olabilirsin elbette tamam ama neden yani? İnsan mı yok? Hayatında olmasa nr oluuur olsa ne olur? Ama zaten zero noktasında duran bi arkadaşlığı “inşaa etme” ve sürdürmeye çalışma çabası neden? Bunu anlamıyorum. Git sıfırdan sevişmediğin ve bi zahmet sevişmeyi düşünmeyeceğin (en azından planda) bi kızla arkadaşlık inşaa et.
  • rewlack  (21.09.23 14:42:56) 
Cevaplarınızın daireselliğinde çıkardığım sonuç ayrılmanız gerektiği. Çünkü belli ki bu aklınıza takılmaya devam edecek ve aşamayacaksınız. Bana öyle geliyor ki asıl amacınız sadece sevgilinizin neden böyle yaptığını anlamak değil, bu bilgiyi kullanarak onu aslında sizin haklı olduğunuza ikna etmek. Bu da belli ki olmayacak.

Büdüt: Mesela benim en yakın arkadaşım da uzak mesafe ilişkisinde ve sevgilisi eski eşi ile takılıyor hatta arkadaşım ziyarete gittiğinde beraber vakit geçiriyorlar. Hiç güvensizlik duyduğundan bahsetmedi, hatta hep ne kadar eğlendiklerini anlatır. Bu hikayedeki kişiler farklı Doğu Avrupa ülkelerinden ama bu tür ilişkiler olabiliyor yani. Örnek olarak vermek istedim.

Büdüt 2: Bu arada hislerinizden dolayı sizi kınadığımı düşünmeyin. Böyle bir ilişki duygusal olarak bana da çok göre değildir. Kimsenin suçu olmayan bir durum bence.
  • peki madem  (21.09.23 15:02:01 ~ 15:09:56) 
"İnsan mı yok? Hayatında olmasa nr oluuur olsa ne olur?"

yok belki de? bu soruyu sizin için de sorabiliriz. aylarca yıllarca bir adamla uğraşıp farklı kafalardayken hala beraber kalmaya çalışmak yerine neden bu adamda ısrar ediyorsunuz? insan mı yok? :)
  • ahm1  (21.09.23 16:35:30 ~ 16:35:50) 
"Yazık dememin sebebi ise durumu acınası veya utanılacak bişey olarak görmem değil (ya da çoğunlukla değil diyeyim) eğer bu bilgi o çocukla paylaşılmadıysa; bu paylaşmaya değer görmeme hali."

Belki de paylasmaya deger gormeme hali degildir de, olayin kendisini cok onemsiz gordugunden dolayi "bunu soylememe ne gerek var ki" dedigi icindir? Bence ikincisi.
  • ahm1  (21.09.23 16:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.