(2)
Sağlık sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? +GSS sorusu
Uzun süredir işsizdim. GSS borcu yazılıyordu sürekli. 2 Hafta önce devlet memuru olarak işe başladım. Bugün muayene olmak için gittiğimde sigortam gözükmedi ve ücretli muayene olabileceğimi söylediler. İşe başladığımı söyleyince sisteme 1 ayda ancak düşüyor dedi orada çalışan arkadaş, peki diyip çık
Uzun süredir işsizdim. GSS borcu yazılıyordu sürekli. 2 Hafta önce devlet memuru olarak işe başladım. Bugün muayene olmak için gittiğimde sigortam gözükmedi ve ücretli muayene olabileceğimi söylediler. İşe başladığımı söyleyince sisteme 1 ayda ancak düşüyor dedi orada çalışan arkadaş, peki diyip çıktım. Şimdi 2 sorum var.
1-) GSS borcumu ödemediğim sürece hep sigortasız mı görüneceğim? 6 bin lira olan ve zorla çıkarılan bu borcu ödemediğim sürece çalışsam dahi sigortam gözükmez mi?
2-) Sağlık sigortamın başlayıp başlamadığını nereden görüntüleyebilirim?
0
2.
www.turkiye.gov.trdurum kısmında 'Müstehaktır, provizyon alabilir.' yazması lazım.
1. borcun olsa dahi sgk başlangıcın olunca muayene olabiliyorsun, borcu ödemene gerek yok diye biliyorum ama yüzde yüz emin değilim.
0
@elorelia
Teşekkür ederim, 30 gün sigorta yatması gerekiyormuş attığınız linkten anladığım kadarıyla. 14 gün bekleyeceğim artık:(
0