[]

Linkedinde çevre yapmanın işe girmeye etkisi ne kadar olur

Benim linkedinde 85 bağlantım var sadece. Daha önce staj hariö tecrübem olmasa da yl bitirmiş, ingilizcesi akademik sevşyede biriyim yani bi işe girmemde yaşımın 25 olması ve tanıdığım olmaması hariç handikap yok. Şimdi ben bu iletişim sayısını atıyorum 1000 yapsam bunun bana yardımcı olma ihtimali ne kadar olur.




 
linkedin'de bağlantı sayısından çok orada yaptığınız paylaşımların kalitesi ve ilgili kişilere ulaşıp ulaşmamasıyla alakalı bir durum. yani salt sayı önem taşımıyor ama bağlantı sayısı önemsiz değil. belli şirketlerdeki alanında iyi olduğunu düşündüğünüz kişilere connection daveti iletin ama bir yandan da alanınızla ilgili işe yarayabilecek yazılar, makaleler vs paylaşın. diğer insanlar bunu like ya da share ettikçe zaten ilgili kişilerde yavaş yavaş bir farkındalık oluşacaktır. ek olarak linkedin'deki profil bilgilerinizi tam doldurun. email ve cep telefonu bilgilerinizi linkedin profili olan kişilerin görebileceğinden emin olun. çünkü bazen işe alımcı olarak profil ilgimizi çekip iletişime geçmek istediğimizde kişi kendisini open to work olarak işaretlemiş ama iletişim bilgilerini profiline eklememiş olabiliyor. önce connection daveti gönderip sonra iletişim kurmamız gerekiyor ama bu süreci yavaşlatıp zorlaştırıyor.


  • sirkelimon  (29.08.23 14:14:09) 
Yani sesinizi duyurma anlaminda ise yarayabilir.
Ben mesela personel ariyorum ancak bunu linkedinde paylasmiyorum. Faydali olacak bir cv gordugumdeyse cekinmem direk temasa gecerim.

  • va  (29.08.23 14:17:38) 
Senin durumun için 0 diyorum. CV'n boş.


  • dissendium  (29.08.23 14:40:39) 
bölüm ne bilmiyorum ama 25 yaşında yl mezunu olmak kesinlikle bir handikap değil. hatta pozisyona göre avantajlı bile olabilirsiniz.

-profilinizi detaylı doldurun. lisans, yl ve staj başlıkları altında çalıştığınız konuları kısa kısa belirtin (mümkünse ingilizce).
-çalışmak istediğiniz şirketleri takip edin. gönderilerini inceleyin. güncel açık pozisyonlar burada genelde paylaşılır.
-bu şirketlerdeki HR ve teknik insanları takip edin/bağlantı isteği gönderin. eğer ilanın size uygun olduğunu düşünüyorsanız başvurduktan sonra ilgili kişiye mesaj atın kendinizi tanıtın ve ilginizden bahsedin.

linkedin size çevrenizdeki fırsatlara ulaşmakta ve kendinizi bu firmalara tanıtmakta bir araç. takipçi sayısı 100 olmuş 1000 olmuş bi önemi yok.
  • axl  (29.08.23 15:01:16) 
sayinin ve paylasimin onemi var bu durumda basvuru yerine onlar sizi bulabiliyor.
gecen bir ulkedeki recruiterlari ekledim bir gun sonra o ulkeden benim eklemedigim birisi cok cazip bir is teklifi ile geldi

  • applaudo  (29.08.23 15:43:59) 
son iki işimi linkedin üzerinden buldum ve onlar bana mesaj atarak iletişimi başlattı. çok bağlantının olmasının kesinlikle etkisi var.


  • sir gawain  (29.08.23 15:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.