[]

Özel muayenede yazılan ilacın kaydı

Psikiyatriste gidiyorum ve okb gibi tanılarım var.
Fakat kpss-b ile memur olmak istiyorum. Bazı memur kadroları için bazı ilaçları kullanmanın engel teşkil ettiği biliniyor.
Doktor, ilaç yazsa bile e-nabız vs yerlerde kaydı çıkmayacağını söyledi. İlaç yazacaksanız başkası adına reçete edebilir misiniz, dedim. Kesinlikle olmazmış.
Eczacıya da sordum; bazı renkli reçeteleri olan (xanax gibi) ilaçlar özel muayenede bile yazılsa bu ilaçları kullandığımın kayıtlara geçeceğini (e-nabız vs) söyledi.

Hangisi doğru söylemiş?
Zaten işsizim diye psikolojim bozuldu.
Bir de bu yüzden alacağım puanın geçersiz sayılma ihtimalini göze alamam.

edit: Eczacıların (hastane olmayan) özel muayenehanede verilen ilacı (e nabız dışında da) kaydettiği bir sistem varsa bile bu benim için sorun oluşturabilir, kayıtlara geçmemek için ne yapılabilir?

 
Muayenehane değilse e nabızda çıkıyor özel hastane ve bölüm.
İlaçlar tanı vb işlemlerin hepsi gözüküyor e nabızda.
Profilimde gözükmesin diye bir seçenek var ama kullanma ihtiyacı duymadım, gizlenirse sağlık raporları alınırken diğer dr.lar görmeyebilir belki.
  • artci sarsinti  (23.08.23 22:40:40) 
eğer tanı alırsan dr görüyor. ilaç nedir xanax vb sıkıntı yaratmaz memuriyette. ancak psikiyatrik tanıya uygun ağır bir ilaçsa sağlık raporu aldığın yerdeki psikiyatriste bağlı bir durum. eczaneler psikiyatrik ilaçları sisteme kaydetmeden veremiyor zaten.


  • mikahakkinen  (24.08.23 09:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.