[]

insan davranışı üzerine bir soru

Merhaba,

Bu bağlamda mutlaka araştırmalar yapılmıştır ama nasıl arayacağımı bilemediğim için önce bir sormak istedim. Belki daha önce denk gelen ya da kafa yoran olmuştur.

30 gün süreyle devam eden bir etkinlik olduğunu düşünelim, bunu bekleyen insanlar da var. Bu etkinlik başladığında katılım oranları sizce nasıl dağılım gösterir? Çok temel olarak ele aldığımda başında ve sonunda yoğun katılım olur, ara dönemdeyse daha az olur gibi bir düşüncem var. Ama araştırmalar varsa da incelemek isterim.

Söz konusu şeyin içinde para ve karmaşık matematiksel denklemler olduğu için belki tam olarak düşüncemdeki gibi olmayabilir. Süreç de 30 günden çok çok daha uzun, 1 yıl kadar. O yüzden çeşitli metrikler ve araştırmalar karar sürecimde yardımcı olabilir.

Ben de söz konusu işin bir parçasıyım ve bana göre önemli bir miktar da finansal varlık kanalize ettim. O yüzden olaya dahil olacağım zamanı planlayıp ona göre matematiksel kısmında şimdiden aksiyon almam gerekiyor. İstediğim senaryo katılımın en az olacağı zaman aralığını tahmin etmek.

Fikirleriniz veya denk geldiğiniz araştırma/istatistiksel bilgiler varsa öğrenmek isterim.

Teşekkürler

 
Crossing the Chasm kitabını okumanızda büyük yarar olur. Çok özet olarak böyle www.business-to-you.com


  • alfired  (21.08.23 09:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.