[]

noter onaylı fotokopi belge hak.

Merhaba,

Resmi bir kuruma verilmek üzere elimizde noter onaylı bir belgenin fotokopisi mevcut ancak resmi kurum bu belgeleri kabul etmeyip, belgenin orijinalini istiyor, bu belge farklı bir şehirdeki noterde işlem yapıldığından ilgili notere gitme şansımız bulunmuyor.

Soru şu ki , noter onaylı fotokopi bir belgeyi tekrar kabul edilebilir hala getirmek için ne yapmak gerekir,, amaç burda yeniden tercüme vs. yaptırıp noter ücretlerinden kaçınmak.

Çok teşekkürler.

 
başka şehirden noter ücretini ödeyerek aynı belgeyi alabiliyorsunuz diye biliyorum, benim başka bir işlemimde noter öyle demişti ama her belgede oluyor mu vs bilmiyorum sorabilirsiniz.

Tabi burada noter ücretinden kaçamayacaksınız sadece tercüme ücreti ve zamanından kaçabilirsiniz.
  • subaqua  (08.08.23 11:48:59) 
En basta noterden belge alirken birden fazla nusha talep edecektiniz. Fotokopi cekip kaseleyeceklerdi boylece fotokopiniz daha uygun bi fiyata tescilli olacakti.

Su an bir yolu yok
  • floydian  (08.08.23 14:13:19) 
noter onaylı belgenin fotokopisinin hiçbir orijinalliği yok. noter onaysızken fotokopi çektirip onu notere onaylatacaksınız. fotokopinin üzerinde noterin ıslak mühürü ve imzası, tarihi, numarası olacak. bu şekildeki bir belge aslının aynısı hükmündedir.

yapılacak şey orijinalinden veya noter onaylı nüshadan tekrar noter onaylı nüsha çıkartmak. o da ücretli tabii. noter ücreti ödemeden bunun bir yolu yok.

ya da orijinalini de götüreceksiniz, aslının aynıdır diye kamu kurumu kendisi onaylayacak.
  • kibritsuyu  (08.08.23 15:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.