[]

trafikte sağ şeritten yavaş gidiyorum diye laf yedim

2 şeritli yol. ben sağdan 38-45 arası hızla gidiyorum. önümde bisiklet de vardı bir ara. onu da perdelemek için ama o gittikten sonra da devam ettim. sonuçta sağ şerit. isteyen sola geçer diye düşündüm. öğretilen buydu ama aslında sol şerit sadece sollamak için kullanılmalı görğşü de vardı.

neyse bu yol şehir için yani. sağ şeritte çok yavaş gitmek etik mi. suç mu ya da. zaten şehir içi hız limiti 50 km. ben 35 40 la gidiyorum.

yol üç şeritli olsa, orta şeritte bunu yapsam ne olurdu

 
Otoyollarda asgari hız limiti 40 km/s, diğer yollarda ise 15 km/s. Dolayısıyla şehir içinde 15-55 km/s arasında gidebilirsiniz yasal olarak. Taciz edeni kafaya takmayın, bırakın geçsin. 3 şeritli yolda sağ şeritte kalın ama.


  • orient blue  (17.07.23 23:03:28) 
Hangi şeritte olursanız olsun, trafiğin bir akış hızı var. O hıza uymamanız genel trafiğin akışını sıkıntıya sokar. 'Bana ne kardeşim, en sağdayım, istediğim hızda giderim.' diyebilirsiniz ama, bu hareketiniz çok etik olmaz.

Sağ şerit boşken, soldan gitmek ise tamamen yanlış bir hareket.
  • Mirket  (17.07.23 23:23:37) 
Şehiriçi şehir dışı hız limitlerini, yasal konuları filan bı kenara bırak. Arkadaşın dediği gibi trafiğin akış hızı vardır. O hızı bozarsan sonrası Mahmutbey gişeler gibi oluyor işte.
Mesela otobanların alt limit hızı 40 kilometredir. 40 ile gitsen yemediğin küfür kalmaz. Ama yasal?
Bu söylediğim kurallara uymayın anlamında değil, işleri daha pratik hâle getirin anlamında.
  • etna  (18.07.23 08:45:21) 
@Mirket +1

Trafiğin genel akışının altında kalmak, oluşturacağı trafik ve yaratacağı stres bir yana direkt trafik kazası riski doğurur. Araç kullanmayı yeni öğrenenler için tıkere edilebilir tabii o başka.

Yani yasal olarak belirtilen hız limitleri altına inilmedikçe sorun yok ama yasal olarak bu hareket yüzünden laf yemeye de engel yok. Küfür de ediyorlardır ama oradan hakaret davası çıkar.
  • nawar  (18.07.23 11:14:42) 
Bro hız limiti diye bir şey var ama bu sadece azami değil asgari limiti de kapsıyor. Ayrıca arkadaşları dediği gibi trafiğin bi akışı var, sen akan trafikte sağ şeritte keyfiyen düşük hızla seyredersen insanalrın tadı kaçar.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.07.23 11:18:47) 
Trafikte yavaş gidenler yüzünden de çok fazla kaza olur (Hızlı gidenler yüzünden olmuyor demiyorum). Bir çok sabırsız kişi, abuk sabuk hareketlerle geçmeye çalışıyor, takip mesafesi filan kalmıyor, riskli hareketlerde bulunuyor bu kişiler yüzünden.

O yüzden trafiğin akış hızına uyum sağlamak önemli.

Bir fikir almak adına, akan trafikte önünüzdeki araba ile mesafe, arkanızdaki araba ile olan mesafeden farklıysa, ya çok hızlısınız, ya da çok yavaş.
  • burfak  (18.07.23 12:55:07) 
çevreyolu/ otobanda yavaş gitmek, hızlı gitmekten çok daha tehlikeli. tavsiyem 80-90'ın altına inmeyin. şehir içinde arkadaşların dediği gibi genel akışa uymak senin sürüş güvenliğin açısından da önemli. birisi aniden önüne kırabilir, makas atmaya çalışabilir vs vs

ayrıca bence bisikletleri perdelemek riskli bir durum, ufacık bir dikkat dağılmasında altına alırsın korumaya çalıştığın kişiyi. bir de ben daha fazla gerilirdim herhalde. bilmiyorum. bu kısım tahmin sadece.
  • not sure if serious  (18.07.23 16:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.