[]

Bütün tarayıcıların aynı anda yavaşlaması

Geçenlerde birisi daha sormuştu bulamadım. PC'de garip bir sorun yaşıyorum. Brave, Edge, Chrome fark etmiyor. Bazen yeni sekme açarken bile 10-15 saniye boyunca yeni sekme sayfasının açılmasını bekliyorum, normal sitelerdeyken "sayfa yanıt vermiyor" uyarısı geliyor. Bu hata yaşanırken o sırada bilgisayarda ne kadar tarayıcı varsa hepsinde aynı şeyi yaşıyorum. Hepsi de ya çökmek üzere oluyor ya da aşırı yavaş. Biri düzeldiği an hepsi düzeliyor.

Bilgisayar o sırada ağır değil gibi, diğer uygulamalarda sorun göremedim. Isınmıyor da. Neden olabilir bu?


 
internet bağlantısından kaynaklanabilir. mesela bant genişliğinde bir daralma olursa böyle bir şey yaşanabilir. veya modem eskiyse de olabilir. veya wifi ile bağlanıyorsanız wifi kartınızdan kaynaklı olabilir. veya telekom altyapısından kaynaklı olabilir. veya kabloyla bağlanıyorsanız kablonuzda bir problem olabilir.

çok fazla veya içeren bir problem.
  • bravoteam  (27.06.23 09:41:32) 
Internet servis sağlayıcı firmanızda DNS Servisi (adres sorma servisi gibi birşeydir) problemi olduğunda bu sorunu yaşayabilirsiniz.

Çözüm olarak, başka bir DNS Servisi kullanmanız işe yarayabilir. Hiçbir sakıncası yoktur.

Linkteki adımları uygulayın: www.webtekno.com
  • alfired  (27.06.23 10:09:46) 
Bütün tarayıcılar aynı anda yavaşlıyordu, birinciliği Internet Explorar'a verdiler.


  • burka  (27.06.23 11:06:14) 
1. YÖNTEM (Hızlı)

Windows + R > TEMP yazın, açılan klasördeki tüm dosya ve klasörleri silin.
Windows + R > %TEMP% yazın, açılan klasördeki tüm dosya ve klasörleri silin.
Windows + R > PREFETCH yazın, açılan klasördeki tüm dosya ve klasörleri silin.

Sonrasında geri dönüşüm kutusunu boşaltın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Tarayıcılarınızı kontrol edin, düzeldiyse tamamdır. Düzelmediyse aşağıdan devam edin.

2. YÖNTEM (Zaman Alır)

Başlat'a basın ve Windows PowerShell yazın, sağ tıklayıp Yönetici Olarak Aç seçeneğiyle açın. Aşağıdaki komutları sırayla girin. Her satırdan sonra Enter'a basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin.

sfc /scannow

dism /online /cleanup-image /CheckHealth

dism /online /cleanup-image /restorehealth

chkdsk /f /r /b

Bilgisayarı yeniden başlattığınızda donanımsal bir sorun yoksa (genelde RAM kaynaklı olur) tüm tarayıcılar normale dönecektir. Geçmiş olsun.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (27.06.23 12:56:36) 
@zaman ilac degil insanlar unutkan sayende bilgisayar hızlandı


  • psipsipsi  (27.06.23 13:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.