[]

Emlakçı mı dolandırıcı mı

Ev kiraladım, iki sorum olacak.

1. Emlakçı bedelini verdim elden, depozito ve ilk kirayı yollayacağım inan üzerinden. Açıklamaya kira bedeli olarak yazmayın demiş emlakçı.

2. Depozitoyu Euro olarak vereceğim, kabul etmemiş.

Sizce nedir, huylandım biraz.

 
*IBAN üzerinden.


  • metal69  (22.06.23 13:40:15) 
Vergi kaçırmak istiyor. Açıklamayı kesinlikle yazın. Bana kira ödemedi diyeyerekten tüm kiraları isteyebilir tekrar.


  • socially awkward  (22.06.23 13:42:25) 
1- Depozito ve kirayı emlakçıya göndermiyorsunuz değil mi? Eğer öyleyse kesinlikle göndermeyin.
Ev sahibine gönderiyorsanız da "kira ödemesi" seçeneğiyle ödeyin ki başınıza ileride iş çıkmasın. Bu ortamda seneye ev sahibinizle davalık olmanız hiç şaşırtıcı olmaz, o yüzden şimdiden işlemleri doğru yapmaya başlayın.

2- Depozitoyu Euro olarak kabul etmemesi gayet normal, onda şüphelenecek bir şey yok. Hatta dolandırıcı olmadığına dair bir ipucu belki de.
  • michael_knight  (22.06.23 13:46:33 ~ 13:48:26) 
Euro üzerinden depozito, bugünün şartlarında işlevsel ama yasal değil. Kabul etmemesi normal.

Emlakçının ev sahibinden noterli, senetli vekaleti varsa 'kira bedeli' yazılması normal ama, bu işi el altından yapıyosa olay karışıyor. Ama yazmazsan da ilerde senin başın ağrıyabilir ve bir vergi kaçırma durumu ortaya çıkıyor.

Ben olsam kirayı da depozitoyu da ev sahibine yollamanın yollarını arardım.
  • Mirket  (22.06.23 13:48:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.