[]

İş arayan birisinin İngilizce bildiğini göstermesinin en iyi yolu nedir?

Elbette konuşmasıdır.

Ama benim kastettiğim şey, mesela işe alım yapan bir İK'sınız; bir sürü CV gelmiş, CV'ler hep Türkçe, başvuranlar hep daha önce Türkiye'de çalışmışlar. Yapılan işte de İngilizce bir zorunluluk değil ama olsa iyi olur. CV'de neyi görseniz "Haa bu kişi İngilizce biliyor" dersiniz? Mesela; YDS, TOEFL vb sınav sonucunu mu yazmalı; bir dil kursundan aldığı eğitimi mi yazmalı, ne olmalı kısaca?


 
toefl 100+ için tartışmasız ingilizce biliyor derim ben görsem. 80+ için yeteri kadar biliyor derim. dil kursu falan meh.


  • gule gule  (19.06.23 10:15:52) 
TOEFL dışında hiçbir sınav, sertifika vb. bu etkiyi yaratmaz, hele YÖKDİL, YDS falan 100 alsan bile boş.


  • hrskrs  (19.06.23 10:43:34) 
Türkiye'de Toefl ile kimse uğraşmaz. Bu sınavlar pahalı. Hele olsa iyi olur durumu için kimse başvurmaz. Toefl puanı olan kişi zaten kendini değerlendirebileceği yerde çalışıyor. Yds yazıyorum ben. Ben direkt İngilizce konuşurdum. 5 dakika kesintisiz konuşabiliyorsa dediğiniz durum için yeter.


  • dissendium  (19.06.23 10:55:28) 
@dissendium, yazar zaten CV'de ne yazarsa kişinin ingilizce bildiğine "kesin bir şekilde" ikna olursunuz diye sormuş. TOEFL'dan 60 alan adam YDS'den 100 alabilir, bu başlı başına İngilizce biliyor dedirtecek bir done değil. Speaking ve writing olmayan bir test sınavından söz ediyoruz YDS derken ki sırf İngilizce bilmeyen akademisyen adayları da öğretim üyesi olabilsin diye her sene kolaylaştırılan bir sınav. TOEFL ile uğraşan adam biraz para bayılmak zorunda kalır ama karşılığında İngilizce bildiğimi nasıl ispatlarım diye uğraşmaz en azından.


  • hrskrs  (19.06.23 11:07:07) 
Toefl sonuçları ciddi bir etki uyandırır ancak kişisel kanaatimce bu notla beraber ingilizce hazırlanmış bir cv emin olmamı sağlar.

Şöyle ki, dil bilmek ayrı bir konu dili yetkin kullanmak ayrı bir konu. Bizim ülkemizde her türlü sınavdan çok yüksek not alma potansiyeli taşıyan çok sayıda insan var. Ancak sadece "dil öğrenme" prpsedürlerini uygulayan birçok kişi dili doğal bir şekilde kullanamıyor.

İngilizce hazırlanmış bir cv'ye bakarken doğrudan Türkçeden çeviri mi yapıldığı yoksa organik şekilde İngilizcede yetkin birisi tarafından mı hazırlandığı çok çıplak şekilde belli oluyor. Neyi nasıl yazdığınız, kısaltmaları kullanış şekliniz çok net bir gösterge oluyor.

Eğer yüksek bir toefl puanı ve göze batmayan bir ingilizce cv yan yana gelmişse bence o kişi İngilizceye hakimdir.

Eğer ingilizce cv değerlendirme kapsamı dışındaysa emin olmanın tek yolu sanırım çağırıp görüşme yapmak olurdu.
  • akhenaten  (19.06.23 11:46:22 ~ 11:51:23) 
Akıcı konuşmadıktan sonra sınav puanı hikaye. 3 ay çalışarak toefl ve ielts den iyi puan yapılır her türlü. Sınav sonrasında dil pratiği yoksa hiçbir anlamı yok.


  • roe  (19.06.23 11:57:53) 
Yökdil ve yds klasik.
Toefl ve ielts bakılır; ielts'in global üni ler arasında daha bir ağırlığı vardı sanırım, araştırabilirsin

  • gadlemler  (19.06.23 12:47:10) 
ik'cılardan toefl'a girmiş olan çok azdır
dolayısıyla nasıl bir etkisi olduğunu içselleştiremez

yds daha popüler, yapılan işte kullanıldığını belirtmek ya da ingilizce bir çalışmanı cv'ye eklemke etkili olabilir
  • bir soru sorcam  (19.06.23 14:56:53) 
ielts veya toefl, bunlar olmuyorsa yds girin mutlaka. konusma becerisi gerekli olan is zaten az, cogu iste okuma yazma becerileri gerekli oluyor, yds de okumayi olcen bir sinav o kadar da bok atilacak bir sinav degil


  • aydonno  (19.06.23 15:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.