[]

Bypass ameliyatı sonrasındaki süreç

Merhaba,

iki hafta önce babam kalp krizi geçirdi, anjiyoda 3 damarın önemli ölçüde tıkalı olduğu ve bypass ameliyatı yapılması gerektiği söylendi. Bir hafta önce bugün kapalı bypass ameliyatı yapıldı. Kronik rahatsızlığı yok. 40 senedir sigara içiyor. Yoğun bakımdan çıktığı gece hemşireler yürütmeye çalışırken tansiyonu düştü ve bayıldı, sonrasında da taşikardi gelişti. ilaçlarla sorunlar düzene girdi. Bir kaç gün önce taburcu olup eve geldiğimizde evin odaları arasında hareket ederken aynı şekilde iki kez bayıldı.

Doktoru kan değerlerinin düşük olduğunu ve birkaç haftaya daha ihtiyacımız olduğunu söyledi. Dün fena değilken bugün adımlarını çok kısa kısa attı ve oturduğunda nefes nefeseydi hep.

Belki deneyimli arkadaşlar vardır diye sormak istedim, bu süreç ne kadar devam ediyor? Babam hep çok aktifti, bypass sonrası aynı duruma gelebiliyor mu acaba hastalar?

Sağ olun şimdiden.

 
Hocam kapalısını bilmiyorum ama bypass ameliyatında vücut kalp akciğer makinesine bağlanıp kalp ve akciğerler durduruluyor. O yüzden ameliyat boyunca çalışmayan akciğerler sönüyor.

Ameliyat sonrası bildiğimiz lastik balon ve triflo denen aletle nefes egzersizi yapıp ciğerleri yeniden eski haline getirmesi gerekiyor. Bunu aksatmayın.

Geçmiş olsun.
  • kibritsuyu  (12.06.23 21:53:23) 
Çok yakınım yıllar önce açık bypass geçirmişti, süreçte yanındaydım hep. Öncelikle geçmiş olsun babanıza.

Triflo olayı kapalıda da geçerli mi bilmiyorum, ama doktor verdiyse harfi harfine uygulayın, aksatmayın.

Kan değerleri gerekli takviyelerle düzene girecektir, takipte kalınsın mutlaka. Kontrolleri aksatmayın.

Ameliyattan sonra hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor, hem hastaya hem yakınlarına. Dağ gibi adamlar iki adım atınca yorulur hale geliyorlar, yatağından kalkacakken size bakıp elini uzatıyor kalkmasına yürümesine yardım edin diye, , içiniz gidiyor. üzülmeyin. Biliyorum. Ama geçiyor. Hepsi geçiyor. Süreç bitince sapasağlam oluyorlar merak etmeyin. Tekrar geçmiş olsun.
  • invictae  (12.06.23 23:16:18) 
Bi de benim gördüğüm, moralleri çok bozuluyor ya bu süreçte :) bi şekilde keyiflenmesini sağlamaya çalışın :)

Ve kapalı olduğu için çok şanslısınız :) açık baypassta boydan boya kesilen koca kaburgaların geri kaynaması için hastanın bir dünya hareket kısıtlaması oluyordu.

Aklıma tavsiye niteliğinde başka bir şey gelirse yazarım yine :)
  • invictae  (12.06.23 23:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.