[]

Kindle kullanıcılarına birkaç soru...

Daha önce Kobo kullanıyordum, KEBUP olarak yükleyip yoluma devam ediyordum.
Şimdi Kindle'da güncel mevzular nedir tam çözemedim.

1 - Kindle normalde en iyi performansı MOBI ile veriyordu ama Amazon sanırım MOBI desteğini iptal etmiş. Bu doğru mu?

2 - Birinci soru doğruysa da değilse de, bir Kindle'da en iyi performansı hangi format verir?

3 - Kobo'da, bir PDF dosyasını EPUB/KEPUB'a dönüştürmek işkenceydi, ve hiç verimli değildi. Sanırım Kindle'da bu konuda daha özgürüz. Mesela PDF bir dosyayı, Kindle'ın bize verdiği maile atarak yüklemek istediğimizde, mailde açıklama kısmına "convert" yazınca, PDF'i başka bir şeye dönüştürüp öyle yüklüyor. Normalde mükemmel bir pratiklik tabi ama bunu yaparken tam olarak neye dönüştürüyor dosyayı?

4 - Cihazı açıp kitaplığa girince kitapların kapakları görünmüyor, sadece yazar-kitap adı olarak görünüyor. Bunu nasıl düzeltiyoruz? Reklam mevzusu değil bu dediğim.

 
1-2) mobi desteğini bilmiyorum ama calibreden azw3'e dönüştürüp devam edebilirsiniz sıkıntı olmaz. Azw ek font desteği vs. de sağlıyor
3) emaille dönüştürme olayı geçerli fakat çok bir verim beklemeyin, pdf küçük ekran cihazlar için pek iyi bir format değil. K2pdfopt diye bir program vardı pdfleri çevirmek için ona bir bakılabilir ereader'lar için.
4) maille yollarsanız kapaklar hiçbir şekilde gözükmez, calibreden azw olarak yollayınca gözüküyor olması lazım. Kitap kapaklarını kitaplıkta görmek istiyorsanız kabloyu mecbur takıyorsunuz.

Bu cihazları çok kurcaladım, yapacağınız bu -küçük- kapaklar gözüksün uğraşı bence verimsiz. Başka sorunuz varsa yardımcı olurum
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (10.06.23 09:22:30) 
Teşekkür ederim.
PDF'leri AZW3'e çevirdim ama kötü oldu. Anladığım kadarıyla AZW3, EPUB ve MOBI için bir alternatif ama PDF için değil. Zaten PDF'e müdahale edebilme umudum da pek yoktu.
Dediğiniz K2pdfopt uygulamasına bakacağım.
Ama sonuç olarak PDF bir dosyanın en temiz hali hiç ellenmemiş hali, yapılacak bir şey yok yani.

Bu arada bu cihazdan önce Kobo Sage kullanıyordum. Geçen yıl onu sattım, şimdi Paperwhite 5 aldım. Kobo Sage'nin ekranı büyük olduğu için çok rahat PDF okuyabiliyordum, PW5 alırken de aklımda soru işareti vardı PDF performansıyla ilgili. Ama gayet yeterli benim için bu cihazın PDF performansı. Zaten çizgi roman, manga falan okumuyorum, düz kitap okuyorum, onu da yeterli derecede açıp gösterebiliyor. Sadece Kobo'da PDF dosyalar için hiçbir şey yapamıyorduk, olduğu gibi kullanmak zorundaydık, acaba Kindle'da durum farklı mı diye düşündüm ama değilmiş.
  • gallienus  (10.06.23 10:50:43) 
Ek bir soru daha geldi:

Kitabı okurken kalan sayfa sayısı ya da mevcut sayfa yazmıyor. Onun yerine Loc yazıyor, o da Amazon'un kitaptaki lokasyonu bildiren daha teknik bir olayıymış galiba. Ama benim işimi gören bir şey değil bu Loc.
Kaçıncı sayfada olduğumuzu ya da kaç sayfa kaldığını görebilmemizin bir yolu var mı?
Hatta ekstra olarak, kitaptaki 10. bölümü okuyoruz diyelim, o bölümü bitirmek için kaç sayfa kaldığını görmenin bir yolu var mı?
Kitaptaki Sorum PDF ve diğer uzantıdaki kitaplar için geçerli.

Bu arada bunlar Kobo'da varsayılan olarak gelen çok basit ayarlardı. Kindle'da bu kadar basit şeylerin olmaması çok enteresan.
  • gallienus  (10.06.23 11:44:55) 
milletin efendisi uzun zamandır cihazı kullanmıyor sanırım.
1) artık dosyaları mobiye dönüştürmeye uğraşmadan mail ile epub olarak gönderebiliyoruz ama bazı epub dosyalarını düzeltmeniz gerekiyor. onu da şuradan yapabilirsiniz: kindle-epub-fix.netlify.app
kindle hala mobi formatını destekliyor. hatta hala mail ile mobi gönderebiliyorsunuz. artık mobi desteklenmeyecek diyor ama dosyayı cihaza gönderiyor.
2) kindleda en iyi performansı ebook formatları veriyor. pdf bir ebook formatı değil.
3) ben pdf dosyalarını dönüştürmeden okuyorum. mail ile gönderiyorsam convert vs yazmadan yüklüyorum.
4) bunu hiç yaşamadım. tahminim pdf yüklediğinizden oluyor.
  • gnosis  (10.06.23 11:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.