[]

SQL - Değişken Kullanarak Hesaplama

Merhaba Duyuru!

Az kaldı, sayenizde SQL öğreneceğim :)

Şöyle bir şey yapmak istiyorum ama değişken atayıp onun anlık değerine göre hareket etmesini sağlayamadım:

Elimde firmaların belli dönemlerde ödeyecekleri bakiyeler var. Bunu dönemlere CASE WHEN kullanarak 'geçmiş/bugün', '1-14', '15-30', '+30' dönemlerine ayırdım. Borçların vadelerini biliyorum ancak iş, vadesi geçen borçlarda karışıyor.

Firmanın borcu : TOPLAM BORÇ olsun.
En son vadeden başlayarak '+30' kolonunun bakiyesi belli olduğu için
TOPLAM BORÇ - ' +30 ' kolonu bakiyesi = YENİ TOPLAM BORÇ

YENİ TOPLAM BORÇ - '15-30' kolonu bakiyesi = YENİ TOPLAM BORÇ

YENİ TOPLAM BORÇ - '1-14' kolonu bakiyesi = YENİ TOPLAM BORÇ

'GEÇMİŞ VE BUGÜN TARİHLİ BORÇ' = (son hesapladığım) YENİ TARİHLİ BORÇ.

Değişken atayıp işlem yaptırmayı bilemediğim için yapamadım. Bunu nasıl yazarım? Değişken atama dedim ama bunu yapmanın başka bir yolu varsa çözüm önerilerine açığım. Tekrardan çok teşekkür ederim.

 
DECLARE @VAR VARCHAR(15)
SET @VAR = '123456789012345'

SELECT * FROM TABLE WHERE COLUMN = @VAR

SELECT @VAR = COLUMN FROM FROM TABLE WHERE CONDITION = TRUE

mssqlde değişken tanımlayıp kullanma genel olarak bu şekilde.
  • inheritance  (08.06.23 10:03:59) 
Değişkene döngü içerisinde tekrar tekrar değer atamasını nasıl yapacağım? Pythondaki for gibi bir şeye ihtiyacım var sanırım


  • E.  (08.06.23 10:15:08 ~ 10:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.