[]

Üniversite adını önemser miydiniz?

Bir tane eğitim var, ismini söylemeyeceğim. Bu eğitim bir işi yapmak için gerekli (zorunlu) bir eğitim. Türkiyede'ki üniversitelerin %80'inde falan bu eğitim veriliyor. İstanbul Üniversitesinde 7000 lirayken, Gedik Üniversitesinde 2500 lira. Ama söylediğim gibi, ikisi de aynı içerikte, benzer nitelikte.

Kararsız kaldığım şey şu; işim gereği insanlar benim profilime bakmak ve eğitimlerimi görmek durumunda kalacaklar. Orada mesela "İstanbul Üni" ya da "Gedik Üni" yazması sizin için bir şeyi değiştirir miydi? İstanbul'u görünce "oo kaliteli bu" der miydiniz?


 
Bu soruyu TR içinde bakacak insanlar için soruyorsanız üni ismine çok önem veriyorlar TR'de. Ama yurt dışında bakan biri için diyorsanız zaten yurt dışında hiçbir TR ünisinin ismini cismini bilmiyorlar, onlar için hiç fark etmez. Hedefiniz hangisiyse ona göre karar verirsiniz bence.


  • kurbanlik koyun  (02.06.23 14:01:02) 
İstanbul Universitesi iyi değil bence. İsim için Boğaziçi falan düşün. Cevap olarak üniversite adını önemserim.


  • dissendium  (02.06.23 14:11:58 ~ 14:14:58) 
Üniversite ismini önemserim. Üniversite ismini işe alım yapan herkes önemser. Türkiye'de üniversiteler arasında uçurum var. Eğitim içeriği bunu değiştirmiyor. Nadir de olsa başka üniversitelerde okuyup kendini geliştirenler çıkıyor. O da genelde CV ya da iletişimde kendini belli ediyor ama kalanlarda şimdiye kadar ön yargılarımda yanılmadım.


  • nawar  (02.06.23 14:21:09) 
önemserim, üniversitenin sıralamasıyla verdiği eğitimi ne kadar ciddiye aldığının doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. gerçi paralı eğitimlerde her yerde boşverme ihtimali oluyor ama yine de önemsememe engel olamam galiba.


  • mezzosprite  (02.06.23 14:32:28) 
Kaliteyi kendim icin mi yoksa bi kurum icin mi ispatlamam lazim ona bakarim. Kendim icinse egitimi veren kisiler onemli, kuruma ibrazsa ulke siralamasi maalesef. Cunku ozellikle bu ulkede sekilcilik onemli.


  • e mice  (02.06.23 14:36:52) 
önemserim ama iü de kaliteli eğitim vermiyor benim gözümde zaten, o yüzden gedik'i tercih ederdim en azından ucuz


  • ted  (02.06.23 14:51:21) 
İü mezunuyum kaliteli bir eğitimi yok +1

Türkiye’de kaliteli üniversite yok zaten.
  • ruhen hastayim ben  (02.06.23 15:14:24) 
Boğaziçi, itü, odtü, bilkent, koç, sabancı dışındaki her üniversite aynı.


  • roe  (02.06.23 15:18:27) 
eğer buradaki eğitim formasyon ise nereden olduğu hiç önemli değil.


  • benaslinda  (02.06.23 15:19:21) 
turkiye'de bilkent, sabanci ve koc'tan baska universite yoktur. odtu dahil devlet unilerinin tamami tiriska. bir tek bogazici'ni gormedim ondan emin olamiyorum belki iyidir.

odtu, itu gibi yerlerde egitim iyi degil oraya giden ogrenciler kaliteli.
  • antikadimag  (02.06.23 17:30:17) 
bir tane sertifika icin okul ismi fark etmez. Ben bu tarz sertifikalari gidip Harvard'dan falan alanlara icten ice katilarak guluyorum acikcasi..

okul kalitesine gelince, bence bizim insanimizin garip bir sekilde "ekol"den pek haberi yok, insanlara tabelaya bakiyor. Odtu/Itu/Bogazici uclemesinin ekolleri farkli. Siz eger bilim adami olmak istiyorsaniz, bence bogazici uygun bir okul degil. Ayni sekilde girisimci olacaksaniz da Odtu pek uygun degil. Istekler ile okulun ekolu birbirini tutmayinca okul kalitesiz oluyor, halbuki suc okulda degil. Zaten ulkede duzgun egitim veren kurumlarin sayisi iki elin parmaklari gecmiyor, secenekler sinirli.
  • cooperr  (02.06.23 18:46:55) 
Kullanılma yerine göre değişir. Sertifika göz önünde olacaksa alındığı yer önemli olabilir. Kamu gibi bir yer için gerekliyse önemli değil.

İstanbul üniversitesinin eğitimi kötü. Hiçbir vizyon katamayacak bir üniversite. Gedik Üniversitesinden çok farkı yok. Yani bence artık bu tip okullardan alınacak eğitimlere para ve zaman harcamamak lazım. Buralardaki hocalar da çok vasıfsız. Ağa, amca, hoca torpili ile akademisyen olmuş yetersiz kişiler.
  • socially awkward  (02.06.23 19:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.